Ολοκληρώθηκε η εξέταση των φακέλων των ομάδων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για διεκδίκηση Wild Card στην Elite League και την Α1 γυναικών και η αρμόδια επιτροπή κατέληξε στη σειρά αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων.

Για την Elite League αυτή είναι, Βίκος Ιωαννίνων, Έσπερος Λαμίας, Εθνικός Λιβαδειάς και Αρκαλοχώρι.

Για την Α1 γυναικών, Αθηναϊκός και Πανσερραϊκός.

Οι ομάδες αυτές, μαζί και ο Πανσερραϊκός, θα μπορούσαν να καταλάβουν μια θέση στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, αν οι δικαιούχες ομάδες, που κέρδισαν στο παρκέ την άνοδό τους, δηλώσουν άρνηση συμμετοχής.

Στην περίπτωση του Πανσερραϊκού για την Α1 κατηγορία οι ομάδες αυτές είναι η Ελευθερία Μοσχάτου που δήλωσε αδυναμία και φημολογείται για την Νίκη Λευκάδας, η οποία να σημειωθεί πως στα play out του φετινού πρωταθλήματος της Α1 νίκησε τον Αθηναϊκό (2-1) (μόλις τον περασμένο Απρίλιο) και παρέμεινε στην κατηγορία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία έχει και επόμενα στάδια μέχρι τη χορήγηση των καρτών για τις κενές θέσεις που θα υπάρξουν.

Εγγυητική 50.000 euro

Ένα από τα βασικά απαιτούμενα συμμετοχής στην Α1 Εθνική κατηγορία είναι:

Η υποψήφια ομάδα της προηγούμενης παραγράφου, εφόσον επιλεγεί και προκειμένου να της χορηγηθεί η wild card, ούτως ώστε να συμμετάσχει στην κατηγορία την οποία έχει επιλέξει, υποχρεούται να καταθέσει στην ΕΟΚ εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση τράπεζας που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ποσού ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (50.000,00) ΕΥΡΩ για την Α1 Εθνικής Γυναικών, με λήξη της ισχύος της την 30.6. του επόμενου έτους από αυτό της έγκρισης συμμετοχής της.

Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με το 5ο δικαιολογητικό (εγγυητική επιστολή) που καλούνται να υποβάλλουν τα σωματεία, είναι αρκετή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης η οποία να βεβαιώνει ότι σε περίπτωση που το σωματείο λάβει wild card υποχρεούται να καταθέσει στην ΕΟΚ εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση τράπεζας που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ποσού ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ για συμμετοχή στην Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Εδώ η ανακοίνωση της ΕΟΚ με τα απαιτούμενα λήψης της wild card

Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός

Επίσημα, μέχρι στιγμής, δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση, η διοίκηση του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν, ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός είχε λάβει wild card για συμμετοχή στην Α1 (Όταν τότε ο Παναθλητικός αρνήθηκε την άνοδο), αλλά τελικά δεν έκανε χρήση της, παραμένοντας στην Α2.

Αγωνιστικά αυτή την στιγμή, η ομάδα δεν έχει ανακοινώσει κάποιες μεταγραφικές κινήσεις. Το μόνο που έγινε γνωστό ήταν ότι η Μαρίνα Μπακιρτζίδου αποφάσισε να σταματήσει την αγωνιστική της δράση, σύμφωνα με δηλώσεις της στο serresbasket.gr, ενώ η άλλη ψηλή της ομάδας η Λια Γκομπετζισβίλι ανακοινώθηκε ότι έκλεισε με τον Ηρακλή.

Πηγή: anexartitos.gr