Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για τη δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου, στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά, στις Σέρρες. Η ανέγερση νέου μουσείου στην πόλη των Σερρών είναι ένα πάγιο αίτημα έντεκα Σερραϊκών φορέων, οι οποίοι ζητούν ένα αντάξιο Αρχαιολογικό Μουσείο για την Περιφερειακή Ενότητα.

Στην εισήγηση της, η Αντιδήμαρχος Σερρών Χρυσάνθη Παλάζη, χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας νέου κτιρίου, για την στέγαση του Αρχαιολογικού Μουσείου, στην πόλη των Σερρών. Μάλιστα όπως είπε το προηγούμενο διάστημα είχε συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρίας Μαλαμίδου για το θέμα. «Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί νέο κτήριο, καθώς σ’ αυτό τον χώρο θα στεγαστούν ευρήματα που ήδη δεν υπάρχει δυνατότητα να εκτεθούν. Επίσης, η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη είναι σε εξέλιξη και πιθανώς να έρθουν στο «φως» νέα ευρήματα, τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν σ’ ένα δεύτερο μουσείο. Επιπλέον, να αναφερθεί ότι ένα δεύτερο αρχαιολογικό μουσείο θα αποτελέσει πόλο έλξης και τουριστικής ανάπτυξης» ανέφερε κ. Παλάζη.

Αμέσως μετά τη θετική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών, Δημήτριος Δημούδης, δήλωσε ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την θετική απόφασή τους. «Έγινε το πρώτο βήμα για να αρχίσουν οι διαδικασίες για την επίτευξη του στόχου που έχουμε βάλει» τόνισε ο κ. Δημούδης, και συνέχισε: «Είμαστε από τους λίγους Νομούς που δεν έχουμε “σοβαρό” κτήριο, αρχαιολογικό μουσείο που θα εκθέτονται αρχαία ευρήματα».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Βασίλης Γιαννογλούδης, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα πρέπει να γίνει προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του μουσείου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννογλούδης ανέφερε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, που σήμερα αποφάσισε να δημιουργηθεί το νέο αρχαιολογικό μουσείο. Αμέσως μετά, ο στόχος μας είναι να γίνει η πράξη παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης που προβλέπετε με ΦΕΚ του 2016, στο Υπουργείο Πολιτισμού και μετά πλέον το “μπαλάκι” είναι στο Υπουργείο, το οποίο θα έχει την ευθύνη να χρηματοδοτήσει μελέτες, να χρηματοδοτήσει την ανέγερσή του , καθώς και την λειτουργία του».

Πηγή: infonews24.gr