ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ  ΣΤΙΣ 11:00

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με την οποία στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και καλεί τους σερραίους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρει:

Η απεργία που εξήγγειλαν οι δυο συνομοσπονδίες εργαζομένων, είναι δυναμική απάντηση στις πολιτικές της ΝΔ. Ο Νεοφιλελεύθερος οδοστρωτήρας των περικοπών στους μισθούς, που φτάνει ως το 45%, των αντεργατικών Νόμων που περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, καλά κρατεί.

Συνεχίζει η ΝΔ απτόητη να μεταφέρει όλα τα βάρη στη πλάτη των αδυνάτων, όπως τις αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ψωμί και σε όλα τα είδη βασικής και λαϊκής κατανάλωσης.

Ο αγώνας των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, για:

  • Αύξηση μισθών και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων
  • Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη/Χατζηδάκη
  • Για το δικαίωμα στην Εργασία – Για Εργασία με δικαιώματα
  • Υγεία, ασφάλεια και αυστηρούς ελέγχους στην εργασία
  • Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος

αποδεικνύει ότι η Κοινωνία, παρότι καθημαγμένη και στοχοποιημένη, από την Κυβέρνηση της ΝΔ, αντιδρά, κινητοποιείται, αναπνέει. Αποδεικνύει ότι υπάρχει προοπτική διεκδίκησης κι αγώνα, και έχει τούτος ο αγώνας τη γενική αποδοχή.

Με τη συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία, στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για ένα μεγάλο και ισχυρό κοινωνικό κίνημα κατά της ακρίβειας, για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και κοινωνική αλληλεγγύη! Για Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια στην ζωή μας!

Απεργούμε και Διεκδικούμε: Να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε! Με Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών  και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σερρών συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες,  όλους όσους θίγονται από την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, να δώσουν βροντερό «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 9/11, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σερρών .

 Σέρρες  08/11/2022

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.