Με κατάνυξη συγχρόνως όμως και λαμπρότητα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου ετέλεσε την Θεία λειτουργία στη μικρή ενορία της Θερμοπηγής, πρώτον, για να ενισχύσει τον εφημέριό της Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιο Ασημίδη, που υπηρετεί με ιεραποστολικό ζήλο επί 20 χρόνια την ενορία αυτή και δεύτερον για να δεί από κοντά και να νουθετήσει τους κατοίκους, γιατί με την παραμονή τους στο χωριό τους κρατούν άσβετη την πίστη και τις παραδόσεις μας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε την ανάγκη εφαρμογής της αγάπης και της φιλαλληλίας, για να επικρατεί στη ζωή μας η εν Χριστώ ζωή και παρουσία, για να είναι αναστημένη και βασιλεία Θεού στη καθημερινότητά μας και να αποφεύγονται φαινόμενα κολασμού, κλαυθμού και βασάνων όπως όσα υπέστη ο πλούσιος του ευαγγελίου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον έπαινό του και την ικανοποίησή του για την όμορφη επικοινωνία με όλους, Ιερέα, Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και ευσεβείς χριστιανούς.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν και οι πέντε από τους έξι διακόνους του οι οποίοι βοηθούν ο καθένας με το χάρισμά του την καλή έκβαση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας,ψάλλοντας και διακονώντας κατά την τάξη της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε σε όλους τις χειροτονίες δύο νέων διακόνων τις προσεχείς ημέρες ήτοι την 6ην και την 9ην Νοεμβρίου αντίστοιχα, καθώς και την υποδοχή της τιμίας και θαυματουργού εικόνος του Αγίου Φανουρίου από την Ρόδο στις 4 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πλέον μικρή ενορία του Καρυδοχωρίου στους ορεινούς όγκους της Μητροπόλεως όπου ευλόγησε τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων της περιοχής που εκθέτουν τα προϊόντα τους και το γλέντι που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια.

Η γιορτή αυτή πραγματοποιείται για 13η χρονιά με την πρωτοβουλία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 2000 κόσμο οι οποίοι γεύονται δωρεάν τοπικά προϊόντα όπως φασόλια, μέλι, καρύδια, μήλα, ρόδια, κρασί, τσίπουρο, πατάτες γνήσια προϊόντα της τοπικής γης.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του επαίνεσε όλους για τις ωραίες και φιλοπρόοδες πρωτοβουλίες τους να αναδεικνύουν και τα μικρότερα χωριά μας, πρωτεύουσες κοινού ενδιαφέροντος και αγάπης για να μείνει ζωντανός ο τόπος μας και να μη χαθεί και να σβήσει η ελπίδα.

Πηγή: Romfea.gr

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1

thermopigi makarios 1