Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, που πανηγυρίζει κάθε χρόνο την 8η και 9η Νοεμβρίου, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Πρόκειται για έναν από τους πρώτους Ναούς που θεμελιώθηκαν και αφιερώθηκαν στον νεοφανή Άγιο Νεκτάριο και για τον λόγο αυτό κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

Τα παλαιότερα χρόνια προσέτρεχαν από κάθε γωνιά της Ελλάδος χιλιάδες προσκυνητές για να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο, όταν μάλιστα δεν υπήρχαν ακόμη άλλοι Ιεροί Ναοί επ’ ονόματί του.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Ιωάννη Καλαϊτζή και του Ιερού Κλήρου του Σιδηροκάστρου και των πλησιόχωρων ενοριών.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Βουλευτής του Ν. Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Αντιδήμαρχος Σιντικής Παναγιώτης Σαββίδης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές του Αγίου Νεκταρίου, οι οποίες του χάρισαν την αγιότητα, αλλά και μια ξεχωριστή θέση στις συνειδήσεις των Χριστιανών, που τον σέβονται, τον τιμούν και τον επικαλούνται σε κάθε δυσκολία της ζωής τους.

Μετά το κήρυγμα ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνος στις οδούς πέριξ του Ναού και η Αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος στον ως άνω Ιερό Ναό τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας προέβη στην Χειροτονία σε Διάκονο του κ. Παναγιώτη Ανδρεόγλου.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Βουλευτής του Ν. Σερρών κ. Κώστας Μπούμπας.

Στο λόγο του ο νέος Διάκονος εξέφρασσε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο για την επιλογή του να τον εντάξει στην Ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, ανάμεσα σε πνευματικούς Πατέρες και αδελφούς που τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και θα τον στηρίξουν στο νέο μεγάλο ξεκίνημα της ζωής του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε ο νέος Διάκονος και στην οικογένεια του, στους γονείς και ιδιαιτέρως στη σύζυγό του κ. Ζηναΐδα Πριπλούδη, η οποία δέχτηκε να τον στηρίξει στην επιλογή και στην κλίση του και να σηκώσει μαζί του το σταυρό της ιερατικής διακονίας.

Την χαρά και την ικανοποίησή του εξέφρασσε από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος για τη διαρκή και αμείωτη στελέχωση της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου με νέους ανθρώπους, οι οποίοι εμφορούνται από ιδανικά, εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους για την Εκκλησία και εκφράζουν τον πόθο για την Ιερωσύνη, έχοντας στο νου και την καρδιά τους να διακονήσουν τον Θεό και τους συνανθρώπους τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή: Romfea.gr