Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών «Ο Εμ. Παπάς» πραγματοποίησε στην αίθουσα «Ορέστης» του ξενοδοχείου Elpida Resort Hotel and Spa, την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απονομή πλακετών ως έκφραση τιμής στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς μέλη του Συλλόγου μας, που αφυπηρέτησαν τα έτη 2022 και 2023 από τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιφέρειάς μας και μόρφωσαν τα παιδιά του τόπου μας. Σε κλίμα συγκίνησης και αναγνώρισης της πολύχρονης προσφοράς τους στην εκπαίδευση, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και στους συγγενείς των συναδέλφων που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των συνταξιούχων εκπαιδευτικών καθώς και πολλοί εν ενέργεια συνάδελφοι τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι. Ανάμεσα τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγου, πατήρ Νικόλαος, ο βουλευτής Σερρών Θ. Λεονταρίδης, εκπρόσωποι των Βουλευτών Κ. Καραμανλή και Φ. Αραμπατζή, ο αντιπεριφερειάρχης Κέντρ. Μακεδονίας Π. Σπυρόπουλος, η Δήμαρχος Σερραίων Β. Μητλιάγκα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Κείσογλου και πλήθος αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του τόπου μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου μας Ειρήνη Ζαπάρα, οι αιρετοί εκπρόσωποι των συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ Σερρών, Πασχάλης Στεφάνου και Φωτεινή Ρατκίδου, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών Γιάννης Καραβασίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας και η Δήμαρχος Σερραίων, ενώ την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Νικόλαος.

Στην εκδήλωση, εκτός από το φλουρί του νικητή/τριας, κληρώθηκε και ένα φλουρί στις σχολικές μονάδες της ΠΕ Σερρών. Το Δημοτικό Σχολείο Χαροπού αναδείχθηκε νικητήρια σχολική μονάδα και θα λάβει από τον Σύλλογο μας συμβολική υλική δωρεά.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και εκφράζει για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη του στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς για την ατέρμονη προσφορά τους στον χώρο της παιδείας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

H Πρόεδρος                                                  Η Γενική Γραμματέας

Ειρήνη Ζαπάρα                                           Βάσω Τασιώκου