Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την έδρα στην Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Κώστας Καρπουχτσής είναι τελικά ο νέος Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ που θα ορκιστεί την Κυριακή 28 Μαϊου μαζί με τους υπόλοιπους 299 που αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 21ης Μαϊου 2023.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που ως γνωστόν ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπως επίσης (όπως δικαιούνταν) στις Εκλογικές Περιφέρειες Πειραιά και Δωδεκανήσου, επέλεξε το μεσημέρι της Παρασκευής την έδρα στον Πειραιά.

Ετσι ο Κώστας Καρπουχτσής που ήταν πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών θα ορκιστεί βουλευτής.

Ο κ. Καρπουχτσής είναι το νέο πρόσωπο που θα εκπροσωπεί τις Σέρρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μια και οι υπόλοιποι 4 βουλευτές που εκλέχθηκαν (Καραμανλής, Χατζηβασιλείου με τη ΝΔ, Τζελέπης με το ΠΑΣΟΚ και Μπούμπας με την Ελληνική Λύση)  είχαν ήδη διατελέσει βουλευτές.

Βουλευτές για 24 ώρες

Να σημειώσουμε πως η Βουλή θα διαλυθεί την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας (Δευτέρα 29/5) μια και αφού δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία από κανένα κόμμα για να σχηματιστεί Κυβέρνηση, θα προκηρυχθούν ξανά εκλογές για τις 25 Ιουνίου 2023.

Οι νέες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, ενώ τα ψηφοδέλτια των κομμάτων θα καταρτιστούν με λίστα με βάσει τις ψήφους που πήρε ο κάθε βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Για να εκλεγεί ένας υποψήφιος βουλευτής θα πρέπει το κόμμα στο οποίο συμμετέχει να κερδίσει την έδρα(ες) στο νομό.

Ο Κώστας Καρπουχτσής στο μήνυμά του για το αποτέλεσμα των εκλογών αναφέρει:

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τις Σερραίες και τους Σερραίους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους να εκπροσωπήσω τις Σέρρες στο Κοινοβούλιο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σκληρό.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην υπεράσπιση των αδύνατων, των ΜμΕ και της μεσαίας τάξης, παραμένει το ίδιο κρίσιμος και αναγκαίος.

Σε ένα μήνα θα διεξαχθούν ξανά εκλογές.

Η μάχη να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, για τον τόπο, τους πολίτες και κυρίως τη νέα γενιά, το μέλλον των Σερρών, συνεχίζεται.

Είναι ηθικό και πολιτικό χρέος μας να πείσουμε τους πολίτες, να σταθούμε μαζί απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη και να αντισταθούμε στα σχέδια του ενάντια σε ένα Κράτος Κοινωνικό και Δίκαιο.

Στόχος να καταφέρουμε να αναδείξουμε τη δική μας πολιτική πρόταση, που συμμερίζεται τους πολλούς και οχι τους λίγους και εκλεκτούς.

Με την εμπιστοσύνη που μου δείξατε ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ για τις Σέρρες.

πηγή: https://www.anexartitos.gr/o-kostas-karpoychtsis-einai-o-neos-voyleytis-serron-toy-syriza