Την αιμοδοτική φλόγα, την φλόγα της αγάπης υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, παρουσία της τομεάρχη Πολιτισμού κυρίας Κατερίνας Περιστέρη και του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Υγείας κ. Δημητρίου Μπαλαξή, άναψε τον βωμό που στήθηκε συμβολικά στο προαύλιο του Διοικητηρίου των Σερρών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία.

Η φλόγα της αγάπης διέρχεται από την πόλη των Σερρών στο πλαίσιο της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με διοργανωτή τον Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης «Η Τερπνή», το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών και τους Αιμοδοτικούς Συλλόγους.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης το αίμα αποτελεί πολύτιμο αγαθό για την ζωή των ανθρώπων. Δεν παράγεται, παρά μόνο από τον ανθρώπινο οργανισμό και διασφαλίζεται αποκλειστικά με την αιμοδοσία. Κάλεσε λοιπόν, όλους τους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες διαθέτοντας μόνο δέκα λεπτά από τον χρόνο τους.

Επεσήμανε μάλιστα ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών διαθέτει δική του τράπεζα αίματος και ότι τακτικά διοργανώνονται αιμοληψίες στην αίθουσα «Κων. Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών
Παναγιώτη Σπυρόπουλου

rhdr