Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής για τη γέφυρα της Μαυροθάλασσας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο να δηλώνει την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου.

Η γέφυρα θα επιλύσει ένα μεγάλο πρόβλημα της συγκοινωνίας, μεταξύ των κοινοτήτων στις δύο όχθες του Στρυμόνα, που επικοινωνούν οδικώς, μέσω της γέφυρας του Στρυμόνα στην Εγνατία Οδό, χωρίς άλλο σημείο σύνδεσης, σε απόσταση εβδομήντα χιλιομέτρων.

«Οι εργασίες έχουν προχωρήσει πάρα πολύ! Έχουν “πέσει” οι πρώτες βάσεις και το έργο είναι πλέον εμφανές και οι εργασίες προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος» τονίζει με δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Η γέφυρα θα αποτελείται από επτά ανοίγματα 35,5 μέτρων, πεζοδρόμιο, αλλά και όλες τις απαραίτητες προσβάσεις για τη ζεύξη του ποταμού Στρυμόνα. Η γέφυρα θα εξυπηρετήσει το υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο των περιοχών εκατέρωθεν του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή των οικισμών Παραλιμνίου, Πεθελινού, Δραβίσκου, Μαυρολόφου και Μυρκίνου βορείως του ποταμού και Αχινού, Ιβήρων, Μαυροθάλασσας και Τραγίλου νοτίως του ποταμού.

Πηγή: infonews24.gr