Έργα της Penelope Nelly στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας με την Επίμονη Τέχνη & την “Στάση Ζωής 2”

Δημόσια θέα με ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ σε στάσεις λεωφορείων και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας. Το polisfreepress θέτει μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό μια πιο προσωπική γνωριμία με τους αγαπημένους μας Επίμονους καλλιτέχνες οι οποίοι απαντούν για τη δική τους ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Εθελοντικών Δράσεων Δήμου Φλώρινας, Μιχαήλ Ευαγ. Χάτζιος ανεφέρει σχετικά: “Η Τέχνη συναντά και αλλάζει την καθημερινότητα στην πόλη της Φλώρινας. Η καλλιτεχνική ομάδα της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με ιδρύτριά της εμπνεύστρια & επιμελήτρια την εικαστική καλλιτέχνις Χρύσα Μπαρζόκα, έρχεται στην Φλώρινα καλεσμένη της Αντιδημαρχίας Εθελοντικών Δράσεων του Δήμου. Με την εικαστική δράση “Στάση Ζωής” 2, έργα καλλιτεχνών εγνωσμένης αξίας, μεταξύ αυτών και της συμπατριώτισσας μας, κυρίας Βιολέτας Γαζέα -Σαλβαρίνα, τοποθετούνται και κοσμούν στάσεις αστικών λεωφορείων της πόλης. Με αυτόν τον τρόπο
δρόμοι της Φλώρινας μετατρέπονται σε μια μόνιμη έκθεση, που αναβαθμίζει την αισθητική και φέρνει την Τέχνη δίπλα στον κάθε πολίτη. Η ομορφιά και η αισθητική ΕΠΙΜΕΝΕΙ και νικά!”

Ποια είναι η χρωματική, ή η θεματική σύνδεση του έργου σας με τη ζωή και την πόλη της Φλώρινας; Ποια τεχνική και ποια θεματολογία σας πρόκειται να συναντησουμε; Οι λέξεις κλειδιά που με ενέπνευσαν για την πόλη της Φλώρινας είναι η φύση και η πολυπολιτισμικότητα. Το έργο μου έχει τίτλο “BACHCHE” το οποίο είναι ενα μανιφεστικό artwork project. Είναι εμπνευσμένο αρχικά από την φύση και την ίδια στιγμή δανείζομαι τα ονόματα των Johann Sebastian Bach και Che Guevara με τη φράση “A note to the Revolution” συνδέοντας τη φύση  με το ανθρώπινο είδος την άνθιση του ως οντότητα κάνοντας την επανάσταση του με ηθικές αξίες. Με πρωταγωνιστή το κίτρινο χρώμα το οποίο συμβολίζει την δημιουργικότητα, την νότα των νέων ιδεών και της καινοτομίας. Παράλληλα, καλλιεργεί την επιθυμία για αλλαγή, νέες ανακαλύψεις με επαναστατική διάθεση. Αποκωδικοποιεί το μοτίβο του Κίτρινου Τύπου το οποίο εκμεταλλεύεται, διαστρεβλώνει ή υπερβάλλει καθώς η τέχνη λειτουργεί ως κάτοπτρο που απορροφά και εκπέμπει τους κοινωνικούς κραδασμούς. Με τις ηθικές αξίες σαν οδηγό και τον συσχετισμό του με τον ήλιου – το φως με το κίτρινο χρώμα το οποίο εκπέμπει μια φωτεινή αύρα που δηλώνει σοφία, διάνοια και φαντασία “σου λέω να μην γίνεσαι η κότα μέσα σε ένα μεγάλο κοτέτσι, που πρέπει να κάθεσαι στα αυγά σου”. Η διάκριση και η επανάσταση έρχεται μέσα από την προσωπική εξερεύνηση ,την γνώση την αναμέτρηση με το αίνιγμα και τους στόχους που θέτεις. Το BACHCHE είναι ένα ευφυΐες μανιφέστο το οποίο αναζωογονεί τη ζωή σου μεταβιβάζοντας συναισθήματα αισιοδοξίας, χαράς και αυθορμητισμού.

TECHNIQUES: Acrylic pouring ,Pulling and Scrapping,Impasto Technique,Collages,3D Collage art, Texture paste, Smudging, Dripping, Tachisme, Stains, Blots , Japanese sumi, Smudging

MATERIALS: Acrylic colours Modeling paste, Real roses Acrylic Spray Gilding wax, Sumi ink, Pigments effects, Silver leaves

Ποιος από τους εν ζωή καλλιτέχνες, σάς εκφράζει εικαστικά;

Οι καλλιτέχνες -άνθρωποι που θαυμάζω είναι αυτοί που προηγούνται της εποχής τους ,οι πολυπρισματικοί. Ο Banksy ο ευφυέστερος graffiti artist της εποχής μας.

Ποιος ο λόγος έμπνευσης και συνεργασίας σας με την Επιμονή Τέχνη; Η σχέση μου με την Επίμονη τέχνη και την ιδρύτρια της Χρύσα Μπαρτζώκα είναι σχέση δημιουργίας. Ειμαι μέλος της ομάδας από τον πρώτο χρόνο που δημιουργήθηκε και ευχαριστώ πολύ της Χρύσα και όλη την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν για όλες τις ιδιαίτερες ιδέες και τις διαδραστικές εκθέσεις που λατρεύω να κάνω παρέα μαζί τους.

Ποια από τα πρότζεκτ της Επίμονης Τέχνης αγαπήσατε περισσότερο & γιατί; Όλα τα project έχουν τη δίκη τους πορεία και ιστορία από την ιδέα την έμπνευση τη δημιουργία μέχρι την ημέρα της παρουσίασης η διάδραση με τον κόσμο και η όλη η ενέργεια και η σχέση των καλλιτεχνών μεταξύ μας.

Τι τίτλο θα δίνατε σε αυτοβιογραφία σας; Φαντασία.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει η ανθρωπότητα; Δανείζομαι τη φράση του Φιλόσοφου Πλάτωνα: “Αγαθώ περί ουδενός εγγίγνεται φθόνος ούτε φόβος ούτε οργή ή μίσος”

(Στον καλό άνθρωπο για κανένα λόγο δεν δημιουργείται φθόνος ούτε φόβος ούτε οργή ή μίσος)

Στις πόσες δημοσιευμένες «ζωές των άλλων» κερδίζουν αδημοσίευτη δική τους ζωή;

Πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο; Ο κόσμος γίνεται καλύτερος με την αγάπη. Η Τέχνη και η Αγάπη έχουν ένα μεγάλο κοινό δεν διδάσκονται.

Θα σκεφτόσασταν να χαρίσετε κάποιο έργο σας για Φιλανθρωπικό σκοπό & αν ναι σε ποιόν; Εάν μέσα από την δουλειά μου μπορώ να εξασφαλίσω ένα καλύτερο αύριο με μεγάλη μου χαρά να συμμετάσχω σε αυτό.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr