Ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους περιελάμβανε η Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2023».

Οι TALKING P.I.G.S. (Talking P(Portugal) I(Italy) G(Greece) S (Spain), από το stage των Γερακινείων μας ταξίδεψαν σε αγαπημένες εποχές και ανέβασαν την διασκέδαση στα ύψη.

Το απόγευμα της Τετάρτης δεκάδες παιδιά συμμετείχαν και φέτος στις εικαστικές δραστηριότητες στη Νιγρίτα. Οι μικροί μας φίλοι άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη για να δημιουργήσουν ξεχωριστές ζωγραφιές και κατασκευές. Χρωμάτισαν πήλινες στάμνες – κουμπαράδες Έφτιαξαν διακοσμητικά πηγαδάκια, έφτιαξαν όμορφα βραχιολάκια, τα οποία και πήραν ως δώρα για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Στην συνέχεια ξεσήκωσαν το κοινό με τη μουσική και τον ρυθμό τους τα τμήματα μοντέρνου χορού των ΚΔΑΠ Νιγρίτας και Τερπνής, παρουσιάζοντας ένα μέρος της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στις δομές του δήμου και συγκεκριμένα στον τομέα ψυχαγωγίας και άθλησης των παιδιών, με την χοροδιδάσκαλό τους κα Στέλλα Ξοβέρη.

Με φόντο το πηγάδι της Γερακίνας, και παρουσία πολλών παιδιών με τους γονείς τους η κα Πηνελόπη Καλαμπαλίκα, αφηγήθηκε τα «παραμύθια της Γερακίνας» και οι κορυφαίοι στο είδος τους Κυριάκος Θεοδωρίδης & Λευτέρης Πουλάκης μας χάρισαν μια μοναδική παράσταση μαύρου κουκλοθέατρου. Παιδιά και γονείς πέρασαν ένα ευχάριστο, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό απόγευμα.

Το 41ο Φεστιβάλ «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2023», διοργανώνεται με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης). Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Σερρών.