Πλούσιο σε λατρευτικές και πνευματικές ευκαιρίες ήταν το πενθήμερο που πέρασε στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να καλλιεργήσει σε όλους τους πιστούς της, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων ενοριών, το αίσθημα της «ἐν Χριστῷ κοινωνίας», της αγάπης, της συναλληλίας και της θυσιαστικής προσφοράς κατά το πρότυπο του Κυρίου μας, ο οποίος θυσιάστηκε για όλους δίδοντας την ψυχή του «λύτρον ἀντί πολλῶν», καί των Αγίων μας οι οποίοι «ἔγιναν τά πάντα τοῖς πᾶσι» για να μας σώσουν κατά την έκφραση του Ιερού Αποστόλου.

Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου τέλεσε αγρυπνία στον Ιερό Ναό της Αμμουδιάς, ο οποίος πανηγυρίζει με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων, και ομίλησε καταλλήλως στους ευσεβείς Χριστιανούς για τη θυσία χρόνου και χρήματος χάριν της απαγκίστρωσης μας από τα δεσμά του κόσμου αυτού.

Το πρωί της 1ης Νοεμβρίου διενεμήθησαν σε 200 και πλέον οικογένειες τα τρόφιμα του μήνα τα οποία εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει η Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδος στην ακριτική περιοχή μας χάριν εμπερίστατων Χριστιανών μας, γι’ αυτό και εκ βάθους καρδίας απευθύνονται οι ευχές μας σ’ όλο τον εφοπλιστικό κόσμο γι’αυτή την έμπρακτη εκδήλωση αγάπης και σεβασμού στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου με την ευκαιρία της ανακομιδής των λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος και ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα «περί του γεωργίου της πίστεως» και παρακάθησε με τους Ιερείς της γύρω περιοχής στο εορταστικό κέρασμα.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος επανήλθε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως και χοροστάτησε στην αγρυπνία που ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου για την ίδια εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου το απόγευμα ευλόγησε την εορταστική συνεστίαση των Κυριών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Ναού υπό την ευθύνη του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Ανθίμου και απηύθυνε χαιρετισμό και νουθεσίες στους παρισταμένους Ιερείς και σ’ όλες τις κυρίες τις οποίες ευχαρίστησε εγκαρδίως για τη συνεχή και ακούραστη βοήθειά τους στο Ναό, ο οποίος συνεχώς καλλωπίζεται.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία του Βαλτερού και δη και στο εορτάζον παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη και χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή της μνήμης του νέου αυτού Αγίου της Δράμας και του Πόντου και ομίλησε στους ευσεβείς κατοίκους περί της απλότητος και της αγιότητος του Οσίου Γεωργίου, συγχαρείς τους Ιερείς, Ιεροδιακόνους και Ιεροψάλτες καθώς και τον Εφημέριο της ενορίας π. Αλέξιο για τις άοκνες προσπάθειες του και την ολοκλήρωση των έργων του Ιερού Παρεκκλησίου το οποίο θα χρησιμοποιείται τον χειμώνα χάριν ευκολίας και οικονομίας.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή του Ακριτοχωρίου όπου τέλεσε την εξόδιο ακολουθία φίλης και δωρητρίας της Ιεράς Μονής, η οποία για πολλά έτη διέμενε στην Ιερά Μονή και περιεθάλπετο από τις αδελφές μοναχές.

Το απόγευμα στις 6 ο Σεβασμιώτατος θα υποδεχθεί στην πλατεία Σιδηροκάστρου την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου, η οποία θα αφιχθεί από τη Ρόδο ύστερα από την ευγενική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου.

Πηγή: Romfea.gr

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1

pnevmatikes efkairies 1