(Φωτογραφία αρχείου)

Έντονες είναι οι φήμες το τελευταίο διάστημα που θέλουν το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να προχωρά στη δημιουργία και δεύτερης, νέας δομής μεταναστών και προσφύγων, στην πόλη των Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, η νέα δομή αναμένεται να κατασκευαστεί σε χώρο που βρίσκεται πίσω από την υπάρχουσα δομή της πόλης των Σερρών και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Κρίνου.

Οι ανεπιβεβαίωτες- μέχρι στιγμής- πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι χωρητικότητας περίπου 900 ατόμων. Πάντως, από πλευράς του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρεται ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Πληροφορίες του Infonews24, αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη. Σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών λειτουργούν δύο δομές μεταναστών. Μία στην πόλη των Σερρών και μια στη θέση «Κλειδί» στο Δήμο Σιντικής. Η μεν πρώτη έχει σήμερα περίπου 2.000 φιλοξενούμενους, η δεύτερη 300.

Σε περίπτωση που λειτουργήσει και τρίτη δομή στο Νομό Σερρών φαίνεται για μια ακόμη φορά πως δεν εφαρμόζεται η ισοκατανομή των μεταναστευτικών ροών στο σύνολο της χώρας και πως υπάρχουν εξαιρέσεις.

Πηγή: infonews24.gr