Μετά την πανήγυρη του Αγίου Μηνά την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος στην ενορία του Ν. Πετριτσίου τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη Θεία Λειτουργία, ανεχώρησε αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη για την Κύπρο, όπου εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου συνόδευσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου του Β΄ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πλήθος Αρχιερέων, φίλων και γνωστών, καθώς και πολλών άλλων κληρικών με τους οποίους συνδέεται με δεσμούς φιλίας από πολλών ετών.

Εγκαρδίως συνομίλησε επ’ ολίγον μετά του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, της Εξοχωτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Εξοχωτάτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου της Κύπρου Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου.

Μετά την ταφή και το επίσημο γεύμα που παρετέθη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε ταξιδεύοντας μέσω Αθηνών για Θεσσαλονίκη καί από εκεί για το Σιδηρόκαστρο.

Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τριάδος και ομίλησε καταλλήλως περί της θυσιαστικής αγάπης, έτσι όπως εκφράζεται στη διδασκαλία της Εκκλησίας μέσα από την παραβολή του καλού Σαμαρείτη και στο βίο του Ιερού Χρυσοστόμου που σήμερα εορτάζει.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Σεβασμιώτατος στους 1000 και πλέον κατοίκους της περιοχής οι οποίοι θανατώθηκαν και σφαγιάσθηκαν την περίοδο 1940-1944 υπέρ της ελευθερίας του τόπου τους.

Στη συνέχεια εψάλη μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των πεσόντων στις μάχες της Τριάδας και του Προμαχώνος και όλοι εν πομπή μετέβησαν στο ηρώο της περιοχής όπου τελέσθηκε τρισάγιο, εκφωνήθηκαν λόγοι, έγινε προσκλητήριο όλων των νεκρών και κατετέθησαν στέφανοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μάχες που έγιναν τότε στην περιοχή απέτρεψαν την ένταξη της πατρίδος μας στο σιδηρούν παραπέτασμα με όλες τις συνέπειες που ακολούθησαν.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε με την παρουσία του την εκδήλωση της Φιλοπτώχου αδελφότητος «Ευαγγελισμός», μια αδελφότητα Κυριών και Δεσποινίδων που δραστηριοποιούνται στον φιλανθρωπικό τομέα από το 1905 και επιδεικνύουν αξιόλογο έργο μέσω των συσσιτίων που διατηρούν και της προσφοράς τροφίμων στους οικονομικά ασθενέστερους.

Πηγή: Romfea.gr

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1

thisiasitiki 1