Πρόγραμμα Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου 1-13 Νοεμβρίου

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου γίνεται γνωστό ότι για την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος θα προεξάρχει κατά την πανηγυρική Αγρυπνία που θα τελεσθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αμμουδιάς.

Για την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου.

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαλτερού για την εροτή του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου για την έλευση και την υποδοχή της θαυματουργού εικόνος του Αγίου Φανουρίου του Νεοφανούς από το νησί της Ρόδου. Ακολούθως, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού.

Την Κυριακή  6 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την χειροτονία σε Διάκονο του κ. Βαΐου Τζιόβα.

Για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αχλαδοχωρίου και στις 6:30 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Σιδηρόκαστρο.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου, όπου πανηγυρίζεται ιδιαιτέρως η εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Σιδηρόκαστρο.

Στον ως άνω Ιερό Ναό ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει  στην Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τελέσει την χειροτονία σε Διάκονο του κ. Παναγιώτη Ανδρέογλου.

Για την εορτή του Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Πετριτσίου, όπου θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου, καθώς επίσης θα λειτουργήσει και ανήμερα της εορτής.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στις 5 το απόγευμα για τον Εσπερινό στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Φαιάς Πέτρας.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τριάδος.