Η χώρα ζει μια βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία. Η Θεσσαλία έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, με ανθρώπινες απώλειες, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους, με ανυπολόγιστες καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα και τραγικές συνέπειες στην τοπική οικονομία, σε επιχειρήσεις, κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και την αγωνία μας για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Παράλληλα, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και σε όλους όσοι επιχειρούν στο πεδίο.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι δεδομένες και είναι εγκληματικές. Και δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Δεν απορροφήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν προχώρησαν ώριμες αντιπλημμυρικές μελέτες και έργα. Δεν κατανεμήθηκαν όπως έπρεπε οι υλικοί και οι ανθρώπινοι πόροι.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, το δήθεν επιτελικό κράτος απέτυχε και στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις, παραβλέποντας ακόμα και τις σχετικές προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των Σχεδίων Κινδύνου Πλημμύρας, που παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019.

Για άλλη μια φορά, τονίζουμε την ανάγκη της ουσιαστικής ενίσχυσης της πολιτείας, προκειμένου να είναι ανθεκτική απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται. Ήδη έχει οργανωθεί επιχείρηση αλληλεγγύης από την “Αλληλεγγύη για όλους” με αποστολή μιας πρώτης βοήθειας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει ενημέρωση τις αμέσως επόμενες ημέρες για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα σημεία συγκέντρωσης. Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλουν με όλες τους δυνάμεις στις δράσεις αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε την ΑΝΑΒΟΛΗ των εκλογών ανάδειξης Προέδρου (που επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου), για τις 17 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο ν. Σερρών είναι τα κάτωθι:

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΗ ΚΤΙΡΙΟ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΣΕΡΡΩΝ ΣΕΡΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ   ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ 60, ΣΕΡΡΕΣ
ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ  
ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΝΙΓΡΙΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΑΘ. ΑΡΓΥΡΟΥ 17, ΝΙΓΡΊΤΑ 
ΕΜ. ΠΑΠΠΑ ΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ  ΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣ
ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΔΡΟΥ ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 34 -ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΠΟΝΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κ.ΤΣΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΠΟΝΤΙΣΜΕΝΟ