Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα των Αστεριών μαθητές του 3ο ΓΕ.Λ. Σερρών παρουσίασαν την Παρασκευή 17/5 τη θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» εξέπληξαν τους θεατές με την ερμηνεία και το μπρίο τους αποσπώντας το θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ηταν μια επικαιροποιημένη διασκευή της αριστοφανικής Λυσιστράτης, σε έμμετρο λόγο, που αναδεικνύει τη διαχρονικότητα των αρχαίων μηνυμάτων μέσα από κωμικά συμφραζόμενα. Πρόκειται για το πλέον αντιπολεμικό έργο του μεγάλου αρχαίου κωμωδιογράφου, ο οποίος παράλληλα θίγει θέματα ισότητας των δύο φύλων και αναδεικνύει τη γυναικεία συμβολή στην εξισορρόπηση ενός κόσμου που πλήττεται από την αδικία και τη βία.

Λυσιστράτη 3ο ΓΕΛ 2365

Μία δυναμική γυναίκα, η Λυσιστράτη, οργανώνει όλον τον γυναικείο πληθυσμό και καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο των δημοσίων χρημάτων με τα οποία επιδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να παρεμποδιστούν και ο πόλεμος να λάβει τέλος. Ταυτόχρονα, αποφασίζει με τις συντρόφισσές της να στερήσουν τον έρωτα από τους άντρες, μέχρι αυτοί να σταματήσουν τον πόλεμο. Η ερωτική στέρηση πυροδοτεί την αγανάκτηση αλλά και την απόγνωση των αντρών. Μόνο που η κατάσταση είναι ανυπόφορη και για τις ίδιες τις γυναίκες… Θα καταφέρει, άραγε, η Λυσιστράτη να επιβάλει με τούτο το τέχνασμα την ειρήνη;

Λυσιστράτη 3ο ΓΕΛ 2516

Το κείμενο είναι μια έμμετρη διασκευή, γραμμένη από τη φιλόλογο του 3ου ΓΕ.Λ. Σερρών Ισιδώρα Μάλαμα. Στην παράσταση συμμετέχουν 20 μαθητές όλων των τάξεων, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να χαρίσουν στο κοινό στιγμές γέλιου και συγκίνησης, μα κυρίως προκειμένου να μεταδώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το αντιπολεμικό τους μήνυμα και να διατρανώσουν την πολυτιμότητα της ειρήνης.

Λυσιστράτη 3ο ΓΕΛ 2598
  • Απο εμάς τα συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές, όσο και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους φιλόλογο Ισιδώρα Μαλαμα.
  • Σ.Σ. Η δε αφίσα της παράστασης: ίσως η καλύτερη που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο χιλιοανεβασμένο έργο του Αριστοφάνη ΜΠΡΑΒΟ!
λυσιστρατη 3ο γελ ηαφισα

πηγή: https://www.anexartitos.gr/to-3o-gel-exeplixe-me-tin-lysistrati-kai-apespase-to-cheirokrotima-toy-katamestoy-theatroy-220-fotos