Στην Art Thessaloniki International Fair, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά φέτος το μουσείο σύγχρονης τέχνης “Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης”, προκειμένου να δώσει το δικό του στίγμα στο σημαντικότερο εικαστικό γεγονός του Νότιο-Ανατολικού άκρου της Ευρώπης και να ελκύσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων της τέχνης.

Μετά την επιτυχημένη 5η διοργάνωση και την ψήφο εμπιστοσύνης των συμμετεχόντων από 12 χώρες, η 6η διοργάνωση της Art Thessaloniki International Fair ανοίγει τις πύλες της στη συμπρωτεύουσα και θα λειτουργήσει σε τρία περίπτερα 10,9,8 της ΔΕΘ – HELEXPO από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022.

«Βούληση του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη , της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. , που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης” είναι η εξωστρέφεια και η προσπάθεια να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι την ύπαρξη αυτού του ιδιαίτερου και σημαντικού θεματικού μουσείου στην πόλη μας. Για τον λόγο αυτό η “Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης” θα συμμετάσχει στην Art Thessaloniki International Fair, στην οποία επισκέπτες από όλο τον κόσμο, για τέσσερις ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε μουσεία και αίθουσες τέχνης. Με τη βοήθεια των εθελοντών έχουμε στήσει ένα πολύ όμορφο περίπτερο , στο οποίο φιλοξενούνται και δύο πρωτότυπα έργα του Κωνσταντίνου Ξενάκη . Παράλληλα θα διανέμεται από τους ανθρώπους της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. , που θα βρίσκονται στην έκθεση υλικό , το οποίο θα συστήσει το ξεχωριστό πανελλαδικά θεματικό μουσείο στους ανθρώπους της τέχνης και όχι μόνο», δήλωσε η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα πλούσιο και αξιόλογο παράλληλο πρόγραμμα θα εμπλουτίσει και την 6η Art-Thessaloniki International Fair, μιας και εκτός από τις αίθουσες τέχνης που θα συμμετέχουν από Ελλάδα και Εξωτερικό και τον καθιερωμένο θεσμό του τιμώμενου καλλιτέχνη, οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις σημαντικών συλλογών συλλεκτών, projects, ομιλίες  και καλλιτεχνικά δρώμενα.