Στo πλαίσιo δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφερειακής Ενότητα Σερρών, θα οργανώσει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας».
Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα εφαρμοστεί από τα μέλη του Δικτύου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 8 δίωρες – πρωινές – εβδομαδιαίες συναντήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 10 άτομα. Ο χώρος και ο χρόνος του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα όπως:

  • Επιθετικότητα
  • Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας – Ενεργητική Ακρόαση
  • Συναισθήματα
  • Θέτοντας όρια και κανόνες
  • Διαχείριση συγκρούσεων
  • Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας

Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιχνίδια ρόλων, ο καθένας θα επιχειρήσει να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ζει την εμπειρία του να είναιγονιός. .
Αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι 30 Noεμβρίου 2022, τις οποίες έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται από την ψυχολόγο κυρία Τσουκνίδα Φωτεινή- συντονίστρια του βιωματικού σεμιναρίου για την Περιφερειακή  Ενότητα Σερρών, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή 36,  γραφείο 103, όπου και θα κατατεθεί ακολούθως. Για διευκρινήσεις και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο  2321350353.