Εικόνα παρακμής παρουσιάζει το πρώην στρατόπεδο Θερμών, του Δήμου Βισαλτίας και το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν οι… εργασίες για την αποξήλωση των κουφωμάτων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, τα κουφώματα ξηλώθηκαν από συνεργεία του στρατού, προκειμένου να σταλούν στα ΚΑΑΥ Ασπροβάλτας.

Το γεγονός έχει θορυβήσει τους κατοίκους, που βλέπουν την περιοχή του μέρα με την ημέρα να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο Infonews24 πως τα τελευταία 10 χρόνια, περίπου, το στρατόπεδο φυλάσσονταν από 8 εθνοφύλακες, 1 υπαξιωματικό και 2-3 στρατιώτες και κατά καιρούς το επισκεπτόταν ανώτερος αξιωματικός και υποστήριζε ότι το στρατόπεδο δεν πρόκειται να κλείσει για διάφορους λόγους, καθώς συνέβαλλε και στην πυρασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Τα κτίρια είναι καινούρια και μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.
Γενικά οι εγκαταστάσεις και η έκταση που καταλαμβάνει το καθιστούν ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξακολουθεί να το υποβαθμίζει.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Βισαλτίας κατέθεσε προ καιρού αίτημα παραχώρησης του σκοπευτηρίου, αλλά το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) ζητούσε εξωφρενικά ενοίκια.

Πληροφορίες του Infonews24 αναφέρουν πως ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός εντός της εβδομάδας θα έχει συνάντηση στο ΤΕΘΑ, προκειμένου να θέσει εκ νέου αιτήματα παραχώρησης των στρατοπέδων Καμάρας 1 και 2 της Νιγρίτας, της στρατιωτικής λέσχης και του σκοπευτηρίου Θερμών.

Πηγή: infonews24.gr