Υπογράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (07/09/2023) από τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη και τους εκπροσώπους  της κοινοπραξίας των εταιρειών «ΟΤΕ – GLOBILED». η σύμβαση για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση, Αυτοματοποίηση και Διαχείριση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) του Δήμου Σερρών» , ένα έργο προϋπολογισμού 7.793.000. €.

«Η Δημοτική Αρχή, πιστή στην προεκλογική της δέσμευση προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Σερρών και στην παροχή υπηρεσιών έξυπνης πόλης εξασφαλίζοντας μέσω του μοντέλου ΣΕΑ/ΣΔΙΤ την αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών του Δήμου, σε όλες δηλαδή τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς επιβάρυνση δανείου για τους δημότες και κυρίως με την πληρωμή του έργου να γίνεται μόνο έπειτα από πιστοποιημένη εξοικονόμηση πόρων», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι δώδεκα(12) έτη και ο χρόνος υλοποίησης είναι δώδεκα(12) μήνες ενώ για το όλο έργο διενεργήθηκε ανοικτός, διεθνής, δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

 

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το Δήμο Σερρών, καθώς έπειτα από πολλή προσπάθεια, φτάνουμε στην υπογραφή της σύμβασης για ένας εξαιρετικής σπουδαιότητας έργο τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο του Δήμου Σερρών. Ένα έργο-σταθμός, ένα έργο που θα φέρει περισσότερη ποιότητα, περισσότερη ασφάλεια στην καθημερινότητα και στη ζωή των πολιτών, ένα έργο το οποίο είχαμε υποσχεθεί στους συνδημότες μας και το οποίο αποτελούσε για εμάς προεκλογική δέσμευση», προσέθεσε ο Δήμαρχος Σερρών.

«Από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και ετοιμαζόμαστε για αυτό το μεγαλόπνοο έργο, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του συνόλου του Δήμου Σερρών», τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «GLOBILED», Παναγιώτης Μπακανδρέας ενώ ο εκπρόσωπος του «ΟΤΕ» , Αθανάσιος Πατέας  σημείωσε ότι υπάρχει ανυπομονησία για την υλοποίηση του έργου και ότι υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην εκτέλεση τέτοιων έργων, οπότε δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

 

Επίσης, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης ανέφερε ότι για το έργο αυτό προηγήθηκαν επανειλημμένες ενημερώσεις και παρουσιάσεις στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων όσο και στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και συνέχισε λέγοντας : «Δεν πρόκειται για μία απλή αντικατάσταση λαμπτήρων. Αντικαθιστούμε τα φωτιστικά αλλά επιπροσθέτως δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο για smart cities, το οποίο είναι απαραίτητο. Δηλαδή, το νέο δίκτυο του οδοφωτισμού των Led θα συνδέεται με το δίκτυο των έξυπνων υδρομέτρων, καθώς θα είναι στην ίδια πλατφόρμα. Επομένως, άπλετο φως παντού, στην πόλη και τα χωριά του Δήμου μας, χωρίς αποκλεισμούς, πιο οικονομικά, χωρίς επιβάρυνση δανείου για το Δήμο, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δημότες και με χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης.