Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο οδηγός τρόλεϊ που συνελήφθη για οπλοφορία στη Δραπετσώνα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που κάνει στο enikos.gr, o πρόεδρος της Ένωσης εργαζομένων ΗΛΠΑΠ Στέλιος Ινεπέκογλου, καθώς κάνει λόγο για μια εξαιρετικά επικίνδυνη μόδα που έχει ξεκινήσει στα social media.  Σύμφωνα με όσα μας λέει, στο νέο «challenge», όπως ονομάζονται τα παιχνίδια πρόκλησης, ανήλικοι γαντζώνονται στο πίσω μέρος του τρόλεϊ και φίλοι τους καταγράφουν το «κατόρθωμά» τους από το εσωτερικό του οχήματος, με σκοπό να αναρτήσουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αναφορά του κ. Ινεπέκογλου στο συγκεκριμένο «challenge» δεν είναι τυχαία, καθώς λίγο πριν από το περιστατικό με τον οδηγό του τρόλεϊ 20 που εκτελούσε το δρομολόγιο από Φάληρο προς Δραπετσώνα,  είχε συμβεί κάτι ανάλογο.

Φαίνεται πως έφηβοι που επέβαιναν στο μέσο μεταφοράς είχαν σκαρφαλώσει στην σκάλα, στο πίσω μέρος του οχήματος, με στόχο να βγάλουν ένα βίντεο για να το ανεβάσουν στο TikTok. Ο οδηγός τους έκανε παρατήρηση, τους προέτρεψε να κατέβουν και ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση.  Ο κ. Ινεπέκογλου δεν γνωρίζει αν συνδέεται το συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστές την παρέα των εφήβων, με την καταγγελία σε βάρος του οδηγού για οπλοφορία, ωστόσο μιλά για μια τάση που εξαπλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Ο έλεγχος της ΕΛΑΣ έγινε μία ώρα αφού σημειώθηκε το παραπάνω περιστατικό με τα παιδιά, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, και την ώρα που ο οδηγός εκτελούσε τα καθήκοντά του στην ακτή Βασιλειάδη. Οπότε, δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι τα δύο αυτά συμβάντα συνδέονται μεταξύ τους. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφανθεί», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ένωσης εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός ότι ο οδηγός είχε πάνω του αεροβόλο όπλο. Διευκρινίζει πάντως ότι ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν απείλησε κάποιον επιβάτη και γι’ αυτό συνελήφθη για οπλοφορία και όχι για οπλοχρησία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, έφερε αεροβόλο όπλο χωρίς σκάγια ή αμπούλα.

«Μακριά από τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς αυτά που βρέθηκαν και μακριά από κάθε χώρο εργασίας. Πρόκειται, πάντως για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να αμαυρώνει τον κλάδο μας» τονίζει.

Τι λέει για την επικίνδυνη μόδα στα τρόλεϊ

«Είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και πρέπει να σταματήσει άμεσα, διαφορετικά, θα θρηνήσουμε θύματα αν συνεχιστούν τέτοιες “μόδες”,  γι’ αυτό και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου», αναφέρει ο κ. Ινεπέκογλου, σημειώνοντας πως από τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει στο σωματείο, δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγοί τρόλεϊ γίνονται αυτόπτες μάρτυρες του παιχνιδιού με την «σκάλα».

«Είναι πολύ δύσκολο το έργο που επιτελούν οι οδηγοί και γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Πρέπει να ληφθούν παραπάνω μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων. Εδώ και δέκα χρόνια ζητάμε να απομονωθεί ο οδηγός από το επιβατικό κοινό, είναι πάγιο αίτημά μας αυτό και πιστεύουμε ότι έτσι όχι μόνο θα αναβαθμιστεί η εικόνα των συγκοινωνιών, αλλά θα θωρακιστούν οι οδηγοί και θα μπορούν να κάνουν την δουλειά τους με ασφάλεια και χωρίς διαρκείς παρεμβολές», καταλήγει o πρόεδρος της Ένωσης εργαζομένων ΗΛΠΑΠ Στέλιος Ινεπέκογλου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως πρώτο έγραψε το enikos.gr, μετά τη σύλληψη του οδηγού, κινήθηκαν αμέσως από την ΟΣΥ οι διαδικασίες εσωτερικού-πειθαρχικού ελέγχου, ενώ κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά με την οποία η διοίκηση του οργανισμού ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τον εισαγγελέα.