Πολλοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για τη θανάτωση του φιδιού
Έκπληκτοι έμειναν βιολόγοι στις ΗΠΑ, που θανάτωσαν ένα βιρμανικό πύθωνα .

Το τεράστιο φίδι είχε μήκος 5,5 μέτρα και εντοπίστηκε στη Φλόριντα. Πριν τον βρουν και τον θανατώσουν, ο πύθωνας, είχε καταπιεί έναν ολόκληρο αλιγάτορα. Ανοίγοντας το σώμα του φιδιού, βρήκαν άθικτο τον αλιγάτορα, μήκους 1,5 μέτρου, μέσα στο κουφάρι του.

Το βίντεο ανέβηκε σε λογαριασμό στο Instagram από την επιστήμονα Rosie K Moore και πολλοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για την θανάτωση του φιδιού.

Δείτε το βίντεο (σκληρές εικόνες):

Γιατί σκοτώνουν τους πύθωνες
Η Moore ωστόσο, εξήγησε τους λόγους που οι βιρμανικοί πύθωνες της Φλόριντα πρέπει να θανατώνονται νόμιμα, καθώς αποτελούν απειλή για την τοπική άγρια ζωή της φύσης.

Εξήγησε επίσης ότι η νεκροψία έγινε για να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος που έχουν τα επεμβατικά φίδια στο τοπικό οικοσύστημα και η κατάποση ολόκληρου ενός αλιγάτορα σίγουρα μετράει ως αντίκτυπο.

Ο βιρμανικός πύθωνας, ένα από τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο, είναι γνωστός για τον τρόπο που πιάνει και τρώει την λεία του. Αυτό το φίδι χρησιμοποιεί τα κοφτερά, στραμμένα προς τα πίσω, δόντια του για να πιάσει το θήραμά του. Στην συνέχεια τυλίγει το σώμα του γύρω από το ζώο, σφίγγοντάς το, σε κάθε εκπνοή, μέχρι να πνιγεί. Οι ελαστικοί σύνδεσμοι στα σαγόνια τους, τους επιτρέπουν να καταπίνουν ζώα έως και πέντε φορές μεγαλύτερα από το κεφάλι τους.