Μετά από 40 χρόνια γάμου, ένας 81χρονος φέρεται να έσπρωξε την ανάπηρη σύζυγό του από την αποβάθρα ενός λιμανιού στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, ο 81χρονος Hiroshi Fujiwara κατηγορείται ότι έσπρωξε την ανάπηρη σύζυγό του στη θάλασσα και την άφησε να πνιγεί, έξω από την πόλη Oisu, 35 μίλια νότια του Τόκιο. Το παντρεμένο ζευγάρι ζούσε μόνο του σε ένα διαμέρισμα στην παραθαλάσσια πόλη, με την Teruko Fujiwara να λαμβάνει βοήθεια μόνο από τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun, ο Hiroshi δήλωσε ότι είχε «κουραστεί» να τη φροντίζει, μετά από περισσότερα από 40 χρόνια γάμου. Η αστυνομία δέχτηκε ένα τηλεφώνημα στις 7.00 το πρωί από τον γιο του ζευγαριού, ο οποίος είπε: «Ο πατέρας μου είπε ότι έσπρωξε τη μητέρα μου στη θάλασσα».

 

Ένας ψαράς ανέφερε ότι είδε ένα πτώμα να επιπλέει στη θάλασσα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία συνέλαβε τον Hiroshi την επόμενη μέρα, αφού ανέσυρε το πτώμα της γυναίκας του από το νερό.

Μια γειτόνισσα, που γνώριζε την οικογένεια δήλωσε: «Είναι φιλικός και συχνά πήγαινε βόλτα τη γυναίκα του, η οποία απ’ ό,τι κατάλαβα ήταν κατάκοιτη» και πρόσθεσε: «Ήταν αφοσιωμένος στη γυναίκα του και δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να τη σκοτώσει, αλλά υποθέτω ότι πάλευε μέσα του».