Πηγή:Spartacus.gr

 

Ο πρώτος μου ασθενής υπήρξε δυστυχώς ή ευτυχώς, ο ίδιος ο πατέρας μου!

Δυστυχώς, επειδή ήταν ιδιαίτερα δύσπιστος με την εναλλακτική-φυσική προσέγγιση, με συνέπεια να ΜΗΝ είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος σε όσα του πρότεινα σχετικά με τη θεραπεία του…

Ανέφερα και τη λέξη ευτυχώς, επειδή η περίπτωση του πατέρα μου, αποτέλεσε ένα αρχικό πείραμα, καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά πράγματα χωρίς να κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως τσαρλατάνος!

Η αρχική διάγνωση του πατέρα μου, ήταν έλκος δωδεκαδακτύλου.

Ισχυρή φαρμακευτική αγωγή για αρκετούς μήνες, η διακοπή του καπνίσματος και του καφέ, τα 2 μαξιλάρια κατά τη διάρκεια του ύπνου και οι γενικές οδηγίες διατροφής περί αποφυγής τσιγαριστών, καυτερών και πικάντικων τροφών, ΔΕΝ απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Απογοητευμένος και συχνά διπλωμένος από τον πόνο, δέχτηκε να δοκιμάσει με τα βίας, τον αηδιαστικό όπως φανέρωναν οι γκριμάτσες του, Χυμό Λάχανου!!!

Ο Χυμός Λάχανου και οι θεραπευτικές ιδιότητες του, δεν αποτελούν δική μου ανακάλυψη, αλλά αναβίωση της μεθόδου ενός εξαίρετου Αμερικανού ιατρού ονόματι Garnett Cheney, που δημοσίευσε μια καταπληκτική μελέτη-έρευνα το 1949, με τίτλο:
«Ταχεία Επούλωση των Πεπτικών Ελκών, σε Ασθενείς που λαμβάνουν φρέσκο Χυμό Λάχανου». https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1643665/

Οι στομαχικές παθήσεις και τα ενοχλητικά-επώδυνα συμπτώματα, ταλαιπωρούν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άντρες και γυναίκες στη χώρα μας (περίπου το 11%-14% των αντρών και το 8%-11% των γυναικών).

Τραγικά και δυσοίωνα στατιστικά, εάν αναλογιστείτε ότι τα ποσοστά παρουσιάζουν συνεχώς ανοδική πορεία…

Τα πεπτικά έλκη, είναι ανοιχτές πληγές του οισοφάγου, του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου και είναι εξαιρετικά δυσάρεστα καθώς οι πάσχοντες ταλαιπωρούνται συχνά από ναυτία, κοιλιακό πόνο, κάψιμο και πόνο στο στήθος, δυσπεψία, φούσκωμα και έντονους εμετούς.

Το πιο σοβαρό και ανησυχητικό σύμπτωμα, το οποίο απαιτεί ΑΜΕΣΗ ιατρική βοήθεια, είναι η εσωτερική αιμορραγία, που συνοδεύεται από μια γενικευμένη σωματική εξάντληση-αδυναμία (πολύ χαμηλό αιματοκρίτη) και χαρακτηριστικά μαύρα κόπρανα με έντονη μυρωδιά αίματος!

Εάν εσύ που διαβάζεις το άρθρο, πάσχεις ήδη από έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι προκειμένου να απαλλαγείς οριστικά από την πάθηση, θα πρέπει να απομακρύνεις τις βασικές αιτίες.

ΜΗ βιάζεσαι να κατηγορήσεις το στρες και τις στεναχώριες, καθώς ΔΕΝ αποτελούν την κύρια αιτία των πεπτικών ελκών!

 

Η πολύχρονη κάκιστη διατροφή σου, στην οποία κυριαρχούν ως επιλογές οι όξινες ζωικές τροφές, η ζάχαρη, τα αρτοπαρασκευάσματα, τα πικάντικα καρυκεύματα, τα καυτερά και ειδικά τα επεξεργασμένα-ραφιναρισμένα και συσκευασμένα-τυποποιημένα προϊόντα του σούπερ μάρκετ, αποτελούν την κυριότερη αιτία.

Εάν συνυπολογίσεις και το γρήγορο-βιαστικό «φαγητό στο πόδι», τους κακούς συνδυασμούς τροφών σε κάθε γεύμα (πχ. υγρά ροφήματα κατά τη διάρκεια του γεύματος, άμυλα-υδατάνθρακες + πρωτεΐνη στο ίδιο γεύμα, φρούτα ως επιδόρπιο κτλ.) και την ανθυγιεινή μαγειρική «τέχνη» (τηγάνισμα, τσιγάρισμα, φούρνο μικροκυμάτων, ψήσιμο στα κάρβουνα-μαγκάλι), τότε λυπάμαι που θα το αναφέρω, αλλά ΔΙΚΑΙΩΣ υποφέρεις, καθώς αποτελείς θύμα της θανάσιμης αμαρτίας, που αποκαλείται γαστριμαργία-λαιμαργία!!!

Δεν πρόκειται να αναφερθώ στις υπόλοιπες «καραμπινάτες» αιτίες όπως: το κάπνισμα, την κατανάλωση καφέ, τη συχνή κατανάλωση αλκοόλ και τη συχνή χρήση ασπιρίνης ή ιβουπροφαίνης, καθώς θεωρούνται αυτονόητες και θα πρέπει να διακοπούν ΑΜΕΣΑ!

Σύμφωνα με την άποψη της ιατρικής κοινότητας, το Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού, αποτελεί την αιτία του 90% όλων των δωδεκαδακτυλικών ελκών και σχεδόν του 80% των στομαχικών ελκών και η μοναδική λύση είναι η συνταγογράφηση ισχυρής αντιβίωσης.

Σκοπός μου δεν είναι να διαφωνήσω με την τελευταία άποψη, αλλά να προσφέρω μια πιθανή εναλλακτική λύση σε όσους/ες υποφέρουν και αναζητούν μια ασφαλή, γρήγορη, ανώδυνη και κυρίως φυσική μέθοδο θεραπείας…

Κατά την ταπεινή μου άποψη και με τη βιωματική εμπειρία 35+ ετών στην «καμπούρα» μου, είμαι υποχρεωμένος να αποδεχτώ τον Χυμό Λάχανου, ως την απόλυτη θεραπεία για όλες τις πεπτικές διαταραχές και παθήσεις.

Θεωρώ υποχρέωση και μέγιστη ευθύνη, να επαναφέρω στο προσκήνιο, τη λησμονημένη μελέτη-έρευνα που δημοσίευσε πριν από 70+ χρόνια (1949) ο Garnett Cheney, ένας γιατρός από το Σαν Φρανσίσκο, με τίτλο που τα λέει όλα:

«Γρήγορη επούλωση πεπτικών ελκών, σε ασθενείς που λαμβάνουν φρέσκο χυμό λάχανου».

Για να μπορέσεις να φανταστείς πόσο “γρήγορη” υπήρξε η επούλωση των πεπτικών ελκών μετά την κατανάλωση του Χυμού Λάχανου, θα αναφέρω εν συντομία ότι οι περισσότεροι ασθενείς θεραπεύτηκαν σε διάστημα 7 ημερών!

Σε αυτή την πιλοτική μελέτη, συμμετείχαν 13 άτομα ηλικίας 26 έως 72 ετών. Είχαν διαγνωστεί με έλκος που προσδιορίστηκε μέσω ακτινογραφίας. Τέσσερις από αυτούς ήταν γυναίκες και εννέα ήταν άνδρες.

5 από τα άτομα είχαν γαστρικό έλκος, 7 από αυτά είχαν δωδεκαδακτυλικό έλκος και 1 άτομο διαγνώστηκε με γαστρο-εντερικό έλκος.

Σε καθέναν από αυτούς είχε συνταγογραφηθεί ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο, το οποίο δεν είναι άξιο να αναφερθεί, καθώς τα όσα προανέφερα που θα πρέπει να αποφύγεις ή να διακόψεις οριστικά, σε καλύπτουν απόλυτα.

Ο κάθε ασθενής, έπρεπε να πίνει τουλάχιστον 1 λίτρο Χυμό πράσινου-άσπρου Λάχανου καθημερινά.

Το ρόφημα μοιράστηκε σε 5 μερίδες των 200ml η καθεμία, που έπρεπε να πίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Τρία από τα δεκατρία άτομα, έλαβαν μερίδες χυμού που περιείχαν 75% λάχανο και 25% σέλερι, καθώς παρουσίασαν έντονα συμπτώματα ναυτίας στον σκέτο Χυμό Λάχανου.

 

Τα 11 από τα 13 άτομα δεν εμφάνισαν πλέον «κρατήρες» (έλκος) στις ακτινογραφίες μετά από 6-9 ημέρες θεραπείας.
Αυτό θεωρήθηκε ως “ταχεία επούλωση”.

Ένας εκ των ασθενών που είχε μεγάλο «κρατήρα» έλκους, παρουσίασε σημάδια ίασης σε 14 ημέρες.

Ένα άλλο άτομο που είχε ένα μεγάλο δωδεκαδακτυλικό έλκος με παραμόρφωση, χρειάστηκε 23 ημέρες για να θεραπευτεί.

Ο μέσος χρόνος επούλωσης για όλες τις υπό εξέταση περιπτώσεις, καταγράφηκε σε 9 ημέρες!!!

Τα 3 Θεραπευτικά Συστατικά του Χυμού Λάχανου

Ο πρωτεργάτης αυτής της εκπληκτικής μελέτης, ιατρός Garnett Cheney, τόνισε με έμφαση το γεγονός ότι η Βιταμίνη U αποτελεί το μυστικό της θεραπείας των πεπτικών ελκών.

Το λάχανο που καταναλώνεται σε μορφή χυμού, αποτελεί την πλουσιότερη πηγή της Βιταμίνης U, η οποία καταστρέφεται στο μαγείρεμα και θα πρέπει να καταναλώνεται μόνο σε ωμή μορφή.

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι αυτή η θαυμάσια Βιταμίνη U, είναι στην πραγματικότητα η S-μεθυλομεθειονίνη, μια ουσία που συμβάλλει στην επούλωση των πεπτικών ελκών.

Η βιταμίνη U ενισχύει την παραγωγή βλεννογόνου και βοηθά στη διατήρηση ενός προστατευτικού στρώματος στην επιφάνεια του οισοφάγου, του στομάχου και των εντέρων, με φυσικό επακόλουθο την πρόληψη του σχηματισμού ελκών και την επούλωση των ήδη υπαρχόντων.

Πρόσφατες μελέτες-έρευνες, αναφέρουν ακόμα ένα ισχυρό παράγοντα κατά του έλκους στομάχου και δωδεκαδακτύλου.

Είναι η Σουλφοραφάνη, η οποία συναντάται και αυτή στον Χυμό Λάχανου αλλά σαφώς σε μικρότερη ποσότητα από τον Χυμό από Φύτρα Μπρόκολου (https://www.quantacell67.eu/product/organic-broccoli-sprout-juice).

Η Σουλφοραφάνη θεωρείται πολύ ισχυρό βακτηριοκτόνο, απίστευτα αποτελεσματικό ενάντια στο ελικοβακτήριο του πυλωρού, το οποίο ευθύνεται για τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των πεπτικών ελκών (80%-90%).

Η αποτελεσματική δόση Σουλφοραφάνης για την εξάλειψη του ελικοβακτηρίου του πυλωρού, πιστεύεται ότι είναι περίπου στα 100mg ημερησίως. Αυτή η δόση συναντάται ΜΟΝΟ στον Χυμό από Φύτρα Μπρόκολου της Quantacell67 (https://www.quantacell67.eu/product/organic-broccoli-sprout-juice).

To τρίτο μυστικό του Χυμού Λάχανου, είναι η περιεκτικότητα του σε Γλουταμινικό Οξύ ή πιο απλά Γλουταμίνη.

Η χρόνια έλλειψη γλουταμινικού οξέος από τον οργανισμό, μπορεί να οδηγήσει στο σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου και σε κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Να λοιπόν ακόμα ένας πολύ σημαντικός λόγος, για τον οποίο θα πρέπει να πίνεις τον Χυμό Λάχανου εφόσον υποφέρεις από πεπτικά συμπτώματα και παθήσεις.

 

Η Θεραπευτική Συνταγή του Χυμού Λάχανου

Στη μελέτη του Αμερικανού ιατρού, χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως χυμός, μόνο το πράσινο λάχανο.

Επειδή αρκετοί ασθενείς παραπονέθηκαν για ναυτία και απέχθεια στη μυρωδιά και γεύση του χυμού, αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ελαφρώς η συνταγή και να προστεθεί επιπλέον το σέλερι (μόνο τα χοντρά κλωνάρια).

Η εμπειρία μου με εκατοντάδες ασθενείς, απέδειξε ότι ο χυμός από πράσινο-άσπρο λάχανο σε συνδυασμό με χυμό σέλερι, στην κυριολεξία ΔΕΝ πίνεται!!!

Μετά από πολλές πειραματικές προσπάθειες, κατέληξα στον εξής νόστιμο θεραπευτικό Χυμό:

Συστατικά
-1/2 Κόκκινο Λάχανο, μέτριο σε μέγεθος (πιο γλυκό)
– 2 Μήλα, κόκκινα ή κίτρινα (φούτζι, στάρκιν ή γκόλντεν)
– 1 κομματάκι ρίζα Τζίντζερ (εφόσον δεν σου προκαλεί επιδείνωση συμπτωμάτων)
– 1 σφηνάκι Χυμό από Φύτρα Μπρόκολου Quantacell67 https://www.quantacell67.eu/product/organic-broccoli-sprout-juice/

Αφού αποχυμώσεις τα 3 πρώτα συστατικά σε αποχυμωτή αργής σύνθλιψης, στη συνέχεια πρόσθεσε στο μπλέντερ τον τελικό χυμό, μαζί με 1 κ.σούπας μέλι Βελανιδιάς ή 1κ.γλυκού μέλι Manuka + 2 κ.σ τζελ από φρέσκο φύλλο Αλόης + 1 σφηνάκι Χυμό Φύτρων Μπρόκολου.

Βασική προϋπόθεση θεραπείας, είναι να πίνεις τουλάχιστον 1 λίτρο Χυμό Λάχανου ημερησίως, για τουλάχιστον 21-30 ημέρες συνεχόμενα, μοιρασμένο ισόποσα σε δύο ή τρείς δόσεις.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη μελέτη-έρευνα, οι ασθενείς αισθάνθηκαν λιγότερο πόνο μετά την κατανάλωση του χυμού για δύο ή τρεις ημέρες.

Ο Χυμός Λάχανου, θα πρέπει να πίνεται πάντα με άδειο στομάχι (νηστικός), τουλάχιστον μια ώρα πριν ή τρεις ώρες μετά από οποιοδήποτε γεύμα και φυσικά με καλή σιέλωση (με το κουτάλι σαν σούπα).

Πλέον έχεις τη γνώση στα χέρια σου… απαιτείται από την πλευρά σου, θέληση και προσπάθεια.

Τα πεπτικά έλκη θεραπεύονται, όπως εξάλλου και όλες οι α-σθένειες του γαστρεντερικού συστήματος.

«Δράσε Τώρα, γιατί αύριο είσαι να είναι ήδη πολύ αργά για την Υγεία σου!»

Με Αγάπη,
Σπάρτακος

Υ.Γ: Τον Χυμό από Φύτρα Μπρόκολου Quantacell67, μπορείς να τον βρείς μόνο εδώ: https://www.quantacell67.eu/product/organic-broccoli-sprout-juice/