Κατάγεται από το πιο ξακουστό φυστικοχώρι της Ελλάδας. Την Αμμουδιά. Ο πατέρας του είχε καταλάβει από νωρίς το πόσο πολύτιμος είναι ο  θησαυρός του χωριού και είχε επιχείριση που έψηνε τα πεντανόστιμα φυστίκια σε έναν μικρό οικογενειακό φούρνο.  Ο Τάσος Αγριανίδης  μπορούσε να απολαμβάνει την σιγουριά του δημοσίου αφού ήταν μόνιμος στρατιωτικός. Τα άφησε όμως όλα για να  ασχοληθεί και αυτός με το φυστίκι.  Μαζί με τον πατέρα του προμήθευαν ξηρούς καρπούς τα σούπερ μάρκετ.  Ώσπου  ο Τάσος που κέρδισε και την διάκριση του “Νέου Αγρότη της χρονιάς”  αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να αρχίσει τις εξαγωγές όχι μόνο στους ξηρούς καρπούς αλλά στο  εκλεκτό φυστικοβούτυρο, τις  μπάρες, το παστέλι και το ταχίνι. Απο τις Σερρες τα προϊόντα ταξιδεύουν σε 33 χώρες ανάμεσά τους τα Ηνωμένα Εμιράτα , την Πολωνία και την Αμερική και γίνονται ανάρπαστα. Το τελευταίο διάστημα  τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισαν σε όλη τη χώρα τα χειροποίητα  γκουρμέ σερραϊκά πατατάκια με γεύση βουβαλίσιου κρέατος…

Της Ελένης Λαζάρου

Από πού κατάγεσαι; 

Κατάγομαι από την Αμμουδιά Σερρών.

 

Δηλαδή και γεννηθηκες και μεγάλωσες στην Αμμουδιά; Εκεί μένεις μέχρι σήμερα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμμουδιά και μένω 8 χλμ από την Αμμουδιά στην Ηράκλεια

 

Και άφησες την προοπτική της μονιμότητας και την ασφάλεια του δημοσίου για να ασχοληθείς με το φυστίκι;

Ναι ήταν απόφαση ζωής γιατί είδα πως έχει εξέλιξη αυτό το προϊόν και μπορούμε να αναγγενήσουμε ξανά ένα προϊόν που είχε εξαφανιστεί.

 

Πιστεύεις πως είσαι τυχερός που το τόπος σου παραγει ένα τόσο ποιοτικό προϊόν; Τι σημαίνει το φυστίκι για την Αμμουδιά; 

Δεν είναι θέμα τύχης γιατί ένα προϊόν που προϋπάρχει (που στην δικιά μας περίπτωση δεν υπήρχε την χρονική στιγμή) πρέπει να μπορείς να το εξελίξεις και να του δώσεις την αξία που πρέπει . Το φυστίκι για την Αμμουδιά σημαίνει πάρα πολλά η οικογένεια μου ανέβασε το ποιοτικό  επίπεδο του και έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

 

Και στη συνέχεια πώς πήρες την απόφαση να πας ένα βήμα παραπέρα την επιχείρηση του πατέρα σου;

Τα προϊόντα φυστικιού με το πιο γνωστό το φυστικοβούτυρο εξέλιξε το φυστίκι για του δώσει την αναγνωρισιμότητα που του αρμόζει. Όσο νόστιμο και αν είναι το προϊόν που βγαίνει από την γη αν δεν μπει σε μια συσκευασία με ένα brand που εξελίσσεται τότε δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη.

 

Σήμερα τι προϊόντα έχετε και σε ποιες χώρες τα εξάγετε; 

Σήμερα έχουμε 7 κωδικούς φυστικοβούτυρου, μπάρες, παστέλια, σοκολάτες όλα με φυστικοβούτυρο και ετοιμάζουμε τις καινούργιες εγκαταστάσεις μας για να δημιουργήσουμε καινούργια προϊόντα με φυστικοβούτυρο.

 

Σε ποια χώρα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση; 

Εξάγουμε σε 33 χώρες με μικρές αλλά επαναλαμβανόμενες παραγγελίες όπως Νότια Κορέα, Μάλτα, Πολωνία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε στείλει.

 

Και δεν είναι μόνο το φυστικοβούτυρο αλλά και τα chips με γεύση βουβαλίσιου κρέατος. Αυτά πώς τα εμπνεύστηκες και πού διακινούνται;

Ναι είναι μια καινούργια δουλειά που θέλουμε να αναπτύξουμε έχει αποδοχή από τον κόσμο είναι στο ίδιο σκεπτικό με το φυστικοβούτυρο παίρνουμε πατάτες από τους παραγωγούς και το επεξεργαζόμαστε.

 

Υπάρχει μυστικό επαγγελματικής επιτυχίας; Ποιο είναι το δικό σου;

Μυστικό επιτυχίας δεν υπάρχει το θέμα είναι να πιστέψεις στο προϊόν σου και να δημιουργήσεις ένα brand για να είσαι αναγνωρίσιμος.

 

Ποια είναι η συμβουλή σου σε νέα παιδιά από την επαρχία που νομίζουν ότι μόνο φεύγοντας από τον τόπο τους μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο;

Η συμβουλή μου για τα νέα παιδιά είναι πως μπορείς να έχεις ένα όνειρο και να το υλοποιήσεις με μικρές κινήσεις και ολα κοστολογημένα γιατί αυτή η περίοδος που  ζούμε τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολη  και πάρα πολύ προσωπική εργασία και χειρωνακτική και  κυρίως πνευματική.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Σχέδια μου για το μέλλον ετοιμάζω το εργαστήριο μου καινούργιες εγκαταστάσεις καινούργιες δουλειές καινοτόμες και αύξηση του εργασιακού δυναμικού.

Ακολουθήστε τον στο facebook : https://www.facebook.com/tasoskaimaria.agrianidh