Μπορεί να πέρασαν 59 χρόνια από το γάμο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Άννα – Μαρία, ωστόσο το νυφικό της γίνεται θέμα συζήτησης, καθώς είναι ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν και φυλάσσονται στο Τατόι.

Το θέμα έφερε στο φως ο συγγραφέας και φίλος της οικογένειας, Ανδρέας Μέγγος δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες από το υπέροχο νυφικό

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, το νυφικό παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια στις αποθήκες του Τατοΐου «χωρίς κανένας να γνωρίζει την τύχη του». Φυλασσόταν μέσα σε ειδική μεταλλική βαλίτσα με τα αρχικά της Άννας – Μαρίας, όπως ακριβώς το είχε παραλάβει πριν το γάμο της με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Η Άννα-Μαρία ήταν 18 ετών και 18 ημερών στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, την ημέρα του γάμου της…
Το ιβουάρ νυφικό της ήταν του Δανού σχεδιαστή Holger Blom, σε σχετικά λιτή γραμμή που ακολουθούσε τις καμπύλες του σώματος της. Είναι φτιαγμένο από ματ σατέν, με οβάλ ντεκολτέ ”χαμόγελο” μπρος και πίσω, μακρύ με πολύ μακριά ουρά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το μακρύ μέχρι το πάτωμα πέπλο ήταν από χειροποίητη Ιρλαδέζικη δαντέλα το κέντημα της οποίας ερχόταν σε αντίθεση με την λιτή γραμμή του φορέματος.

Ο γάμος, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964 έγινε στην ηλιόλουστη και σημαιοστολισμένη Αθήνα και ήταν ο τελευταίος βασιλικός γάμος στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, λευκός κρίνος και γάμος