Ήταν 13 Αυγούστου του 2013 όταν ο 19χρονος Περιστεριώτης Θανάσης Καναούτης, έκανε το «λάθος» να επιβιβαστεί στο τρόλεϊ 12 χωρίς εισιτήριο. Ο ελεγκτής και ο οδηγός τον απείλησαν, τον τραμπούκισαν και τον πέταξαν έξω από το λεωφορείο αφαιρώντας του την ζωή για ένα εισιτήριο.

Μια υπόθεση που θυμίζει αρκετά τον τραγικό χαμό του 36χρονου που σκοτώθηκε, όταν το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon τον πέταξε στη θάλασσα.

 

«Είμαι άνεργος, κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν έχω χρήματα, ούτε για το εισιτήριο, ούτε για το πρόστιμο» έλεγε σύμφωνα με μαρτυρίες ο 19χρονος στον ελεγκτή λίγα λεπτά πριν χάσει τη ζωή του.

Ένα παιδί από το Περιστέρι το οποίο δεν είχε να δώσει για εισιτήριο μιας και μετακινούνταν αποκλειστικά με ΜΜΜ, στερήθηκε τη ζωή του, στην προσπάθεια ορισμένων να δείξουν ότι «οι τζαμπατζήδες τιμωρούνται».

 

Τότε πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στο Περιστέρι και εκατοντάδες παρεμβάσεις στα ΜΜΜ, για τις ταξικές πολιτικές κρατικής βαναυσότητας, που εφαρμόζονται.

Χρέος μας να μην ξεχάσουμε κανέναν Θανάση. Κανένα θύμα του συστήματος το οποίο προστατεύει όσους ληστεύουν εκατομμύρια και που δολοφονεί παιδιά της βιοπάλης που δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο.

 

 

Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου 19χρονου

«Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο πατέρας του 19χρονου Θανάση, Γιάννης Καναούτης, ο οποίος περιέγραψε στο newpost.gr την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η σύζυγός του και αναρωτιέται: «Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Ήταν δέκα η ώρα το βράδυ. Είχε μπροστά του ένα παιδί χωρίς εισιτήριο. Εντάξει, έκανε λάθος το παιδί. Δεν μπορούσαν να το αφήσουν να φτάσει μέχρι το σπίτι; Θα το κατέβαζαν κάτω μέσα στη νύχτα; Για ένα ευρώ»;

 

Συγκλονιστική ήταν την ίδια στιγμή και η μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA». Ο κ. Νίκος Καταλιός ο οποίος επέβαινε στο τρόλεϊ και κατά πληροφορίες προσπάθησε να χωρίσει τον ελεγκτή από τον 19χρονο κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού τους μέσα στο τρόλεϊ, είπε ότι ο εθελοντής ελεγκτής Ν.Π χειροδίκησε εναντίον του Θανάση Καναούτη.

 

 

«Το εξευτέλισαν, το προσβάλανε, του άσκησαν πίεση» είπε ο κ. Καταλιός και πρόσθεσε ότι ο ελεγκτής τράβηξε το μπλουζάκι του 19χρονου Θανάση. «Το παιδί το δολοφονήσανε, το σπρώξανε έξω το παιδί».