Μετά την ολοκλήρωση του debate των πολιτικών αρχηγών, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, εμφανίστηκε ευδιάθετος μπροστά στις κάμερες. Μάλιστα, αν και επισήμανε πως «ήταν ένα πάρα πολύ κακό debate» δεν παρέλειψε να κάνει χιούμορ όταν ρωτήθηκε εάν θα δώσει τις μηχανές και τα αυτοκίνητά του.

«Σε ποιον να τα δώσω; Θες τη μηχανή μου; Δεν υπάρχει πιθανότητα να σου δώσω τη μηχανή μου. Θα πεθάνω πάνω σε αυτή τη μηχανή!», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ αποχωρούσε από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απέδωσε την κακή ποιότητα της τηλεμαχίας στη δομή του: «Όταν έχεις 90 δευτερόλεπτα και δεν μπορούμε να μιλήσουμε μεταξύ μας…», υποστήριξε.

Από εκεί και πέρα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επανέλαβε, χωρίς χρονικούς περιορισμούς τη φορά αυτή, το, κατ’ αυτόν, δίλημμα των εκλογών. Από τη μια, «το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και, βεβαίως, του ΣΥΡΙΖΑ ότι μας έχουν βγάλει από τα Μνημόνια αυτοί οι τρεις μαζί και ποιος το έκανε καλύτερα. Και τώρα, η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…».

Για το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, προσέθεσε, «αυτό το αφήγημα για μας είναι ένα τεράστιο τοξικό ψέμα που πλανάται πάνω από τη χώρα. Αν θα καταφέρει να επικρατήσει και πάλι», θα έχει ως αποτέλεσμα «ακόμη βαθύτερη χρεοκοπία, ακόμη πιο πολλοί νέοι να φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί αυτή η χώρα δεν είναι βιώσιμη».

Από την άλλη, «το δικό μας αφήγημα που είναι κυβερνητικό σχέδιο» και το οποίο προτείνει πολιτικές, όπως: η κατάργηση του ”Ηρακλή”, η κατάργηση του καρτέλ ενέργειας, το σχέδιο ”Δήμητρα”, η κατάργηση ενοικιαζόμενης εργασίας -αυτό είναι «το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση και ρήξη με το τοξικό ψέμα και αφήγημα των τριών μνημονιακών κομμάτων».