Θρήνος για την 6χρονη που πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς την Παρασκευή στον Σοχό Θεσσαλονίκης-Ατελείωτος ο πόνος στην οικογένεια καθώς πριν ένα χρόνο είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας της

Η εξάχρονη είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο Κέντρο Υγείας του Σοχού, όπου οι γιατροί έκριναν πως θα έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που εφημέρευε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες φτάνοντας στα επείγοντα του νοσοκομείου το κοριτσάκι υπέστη ανακοπή και μετά από εντατικές προσπάθειες από ομάδα γιατρών επανήλθε. Κατά την επακόλουθη προσπάθεια διασωλήνωσης και μεταφοράς στη ΜΕΘ Παίδων, υπέστη και πάλι ανακοπή η οποία ήταν μοιραία για το παιδί.

Σύμφωνα με το newsit.gr η οικογένεια του κοριτσιού μένει στο χωριό και είναι ήδη πονεμένη από πριν,καθώς ο πατέρας της 6χρονης αυτοκτόνησε πριν απο περίπου ένα χρόνο. «Ατελείωτος ο πόνος στην οικογένεια και τότε. Και τώρα έφυγε και το παιδάκι. Πώς θα το αντέξει η μητέρα και αυτό τώρα;»αναφέρει κάτοικος του χωριού.

Και συνεχίζει: «Το κοριτσάκι είχε περάσει κορωνοϊό κάπου στα τέλη του καλοκαιριού και είχε γίνει καλά. Τώρα έγινε αυτό και δυστυχώς έφυγε απο τη ζωή. Μόνο οι γιατροί μπορούν να βρουν αν έχει σχέση αυτό ή οχι βέβαια. Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε».

Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να μεταφέρει το παιδί!

Ο κάτοικος αναφέρθηκε και στις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν, καθώς όπως είπε: «Χθες μόλις το παιδί άρχισε να έχει πρόβλημα, το πήρε η μητέρα και πήγε κατευθείαν στο Κέντρο Υγείας Σοχού. Δεν κάλεσε ασθενοφόρο γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο να έρθει άμεσα στο σπίτι καθώς εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό.

Και εδώ αναδεικνύεται και το πρόβλημα της περιοχής μας, καθώς και να καλούσε η μητέρα, δεν υπήρχε ασθενοφόρο να πάρει το κορίτσι και να το μεταφέρει. Το Κέντρο Υγείας Σοχού διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο. Πώς μπορεί να προλάβει τους ασθενείς όταν υπάρχει παραπάνω από ένα περιστατικό ταυτόχρονα; Επειδή το παιδί φαινόταν ότι ήταν σοβαρά, μεταφέρθηκε μετά στο Ιπποκράτειο και εκεί δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή. Λυπούμαστε πολύ όλοι πραγματικά».