Κόσμος

Το μωρό που έσπασε το φράγμα των 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων γεννήθηκε στη Μανίλα

Το μωρό που έσπασε το φράγμα των 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων γεννήθηκε στη Μανίλα- Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε σήμερα

Το μωρό που έσπασε το φράγμα των 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων γεννήθηκε στη Μανίλα- Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε σήμερα τα 8 δισεκατομμύρια – Σε 15 χρόνια ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε σήμερα τα 8 δισεκατομμύρια, χάρη σε ένα μωρό που γεννήθηκε στη Μανίλα. 

O ΟΗΕ  θεωρεί ότι ο αριθμός αυτός είναι  « ένα σημαντικό ορόσημο στην ανθρώπινη ανάπτυξη» και μια υπενθύμιση «της κοινής μας ευθύνης να φροντίζουμε τον πλανήτη μας».

Χρειάστηκαν μόνο μόνο 12 χρόνια για να αυξηθεί ο πληθυσμός της Γης από τα 7 στα 8 δισεκατομμύρια σήμερα.

Επίσης, θα χρειαστούν περίπου 15 χρόνια για να φτάσει ο πληθυσμός τα 9 δισεκατομμύρια το 2037.

Ο ΟΗΕ προβλέπει ότι ο πληθυσμός θα φτάσει τα 10,4 δισεκατομμύρια τη δεκαετία του 2080, προτού σταθεροποιηθεί ως το τέλος του αιώνα.

Περισσότερη από τη μισή αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού ως το 2050 θα προέρχεται από 8 μόνο χώρες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ: τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Ινδία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες και την Τανζανία.

Στο τέλος του αιώνα οι τρεις πιο πολυπληθείς πόλεις παγκοσμίως θα βρίσκονται στην Αφρική: το Λάγος στη Νιγηρία, η Κινσάσα στη ΛΔ Κονγκό και η Νταρ Ες Σαλάμ στην Τανζανία.