Ένας Ρουμάνος πολίτης αναγνωρίστηκε μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, σύμφωνα με Ρουμανικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα romania-insider.com η οποία επικαλείται την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας, το άτομο αυτό είχε προηγουμένως αναφερθεί ως αγνοούμενο.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ενημέρωσαν το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη ότι ένας Ρουμάνος πολίτης ταυτοποιήθηκε μεταξύ των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου προς την 1η Μαρτίου του 2022», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας.

Οι ρουμανικές Αρχές ενημέρωσαν την οικογένεια του θύματος και τους έδωσαν πληροφορίες για τη διαδικασία επαναπατρισμού της σορού.

Υπενθυμίζεται, ότι από την μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2), σημειώθηκαν 57 νεκροί, από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί οι 55 και δεκάδες τραυματίες.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ρουμανίας για τα Τέμπη
Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο (4/3) σχετικά με την ταυτοποίηση Ρουμάνου πολίτη, στα θύματα των Τεμπών: «Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ενημέρωσαν το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, ότι ένας Ρουμάνος πολίτης ταυτοποιήθηκε μεταξύ των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου προς την 1η Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος του ρουμανικού προξενικού γραφείου ενημέρωσε επειγόντως την οικογένεια του θανόντος, με την οποία βρισκόταν ήδη σε άμεση επαφή, με αποτέλεσμα να αναφερθεί η εξαφάνιση του εν λόγω προσώπου, να διατεθούν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης του ρουμανικού πιστοποιητικού θανάτου και των λοιπών εγγράφων που απαιτούνται για τον επαναπατρισμό του άψυχου σώματος στη Ρουμανία. Ο επαναπατρισμός του άψυχου σώματος θα πραγματοποιηθεί αφού οι ελληνικές αρχές ολοκληρώσουν όλες τις ειδικές διαδικασίες σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις.

Το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει το διάλογο με τις τοπικές αρχές και την οικογένεια του Ρουμάνου πολίτη, και θα παράσχει την απαραίτητη προξενική βοήθεια και προστασία, σύμφωνα με τις νόμιμες αρμοδιότητες».