Η δεύτερη ημέρα του Ιουλίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη στα UFO, με αφορμή το περίφημο περιστατικό του Ρόσγουελ, το καλοκαίρι του 1947

Πολλοί υποστηρικτές της ύπαρξης των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) πιστεύουν ότι τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος που κατέπεσε στη περιοχή Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο και ότι η ανάκτηση του σκάφους συγκαλύφθηκε από τον στρατό. Μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για μετεωρολογικό μπαλόνι που κατέπεσε στην περιοχή.

Σχεδόν 40 χρόνια μετά έμελε η Βόρεια Ελλάδα να ζήσει το δικό της «Ρόσγουελ».

Η Χρυσόπετρα ένα μικρό χωριό στα νότια του Νομού Κιλκίς, χωρίς να το περιμένει κανείς από τους κατοίκους του έγινε το επίκεντρο της προσοχής εξαιτίας ενός φαινομένου από …έναν άλλο κόσμο. Το συμβάν έλαβε μέρος την Πέμπτη 29 Ιουνίου 1989, λίγο μετά τις οχτώ το πρωί ένα 9χρονο κορίτσι έτρεξε σε κατάσταση σοκ στην αγκαλιά της γιαγιάς του. Όπως της εξομολογήθηκε πριν από λίγο είχε γίνει μάρτυρας της άφιξης ενός απροσδόκητου επισκέπτη. Ενώ βρισκόταν έξω, ένα μεταλλικό ον ύψους 5-6 μέτρων προσγειώθηκε με φόρα στο έδαφος. Το πλάσμα παρέμεινε στην θέση για ελάχιστα δευτερόλεπτα για να απογειωθεί εκ νέου με την κάλυψη λευκών σύννεφων.

Την ιστορία του κοριτσιού επιβεβαίωναν δύο ανθρωπόμορφα αποτυπώματα αλλά και δύο ακόμα μάρτυρες. Ο ένας, κάτοικος της περιοχής που κατευθυνόταν με το ΙΧ του προς το Κιλκίς όταν είδε μία τεράστια φωτεινή νεφέλη πάνω από το χωριό όπου διέκρινε μία ανθρωπόμορφη φιγούρα. Ο δεύτερος ήταν ο τοπικός αγροφύλακας που είδε τον όγκο αλλά νόμισε πως επρόκειτο για μπετονιέρα.

Αμέσως στο χωριό έσπευσαν οι Αρχές που απέκλεισαν το «σημείο της προσεδάφισης», η Αστυνομία και ο Στρατός με την χρήση πυλού δημιούργησαν εκμαγείο του αποτυπώματος ενώ δεν άργησε να εμπλακεί και η ΕΥΠ. Το θέμα μονοπωλούσε για μέρες τα εξώφυλλα των εφημερίδων της περιοχής. Επιπλέον εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα συνέρρεαν στην Χρυσόπετρα για να δουν με τα μάτια τους τα αποτυπώματα.

Η Πολιτεία ζήτησε την βοήθεια του ΑΠΘ ώστε να διασαφηνιστεί η «ταυτότητα» των χναριών. Υπήρξαν αρκετές θεωρίες, από ατύχημα με δυναμίτη, καθώς στην περιοχή λειτουργούσε ορυχείο μέχρι σκαλίσματα από κότες ή φάρσα από κάποιον επινοητικό.

Έχουν περάσει 35 χρόνια όμως το συμβάν της Χρυσόπετρας παραμένει μυστήριο. Δεν παρατηρήθηκε κάποιο άλλο απόκοσμο περιστατικό αλλά οι κάτοικοι ακόμα θυμούνται την ημέρα που το χωριό τους δέχτηκε την επίσκεψη από κάποιον άλλο κόσμο.

Δείτε το αφιέρωμα της εκπομπής “ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ” του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV στο περιστατικό: