Σπίτια στην Καρδίτσα εξακολουθούν να είναι καλυμμένα μέχρι τις σκεπές τους από τα λασπόνερα που δημιουργήθηκαν μετά την απίστευτη βρόχοπτωση που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες  στην Θεσσαλία. Οι Αρχές μετά από συντονισμένες προσπαθειες έχουν απεγκλωβίσει αρκετά άτομα, όμως η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμες είναι να συνδράμουν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, όπου τα σπίτια οριακά δεν φαίνονται κάτω από το νερό. Δύτες του Λιμενικού, αλλά και οι εξειδικευμένοι κομάντος της Ζ-ΜΑΚ που βρίσκεται από χθες στην Θεσσαλία είναι έτοιμοι να μπουν στα λασπόνερα και να κολυμπήσουν αναζητώντας για εγκλωβισμένους σπίτι-σπίτι. Οι Αρχές θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες ώστε να βρεθεί κάποιος πολίτης που έχει εγκλωβιστεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχώς πετούν drones πάνω από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στην Καρδίτσα στην προσπάθειά τους να βρουν κάποια ένδειξη για κάποιον που βρίσκεται ακόμα εκεί και δεν μπορεί να φύγει. Είναι δεδομένο όμως πως όποια ομάδα και αν κάνει την επιχείρηση θα ψάξει πόρτα-πόρτα τα σπίτια στην Μεταμόρφωση.

Η πυροβσεστική παρέδωσε χθες μέχρι και φάρμακα με drones σε ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε περιοχή με πολύ νερό, επιστρατεύοντας κάθε μέσο που διαθέτουν για να βοηθήσουν τον κόσμο.

Κομάντος της Ζ-ΜΑΚ όλη τη νύχτα απεγκλώβιζαν άτομα στην Καρδίτσα

Πέρα από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων- μηχανήματα Μηχανικού, οχήματα γενικής χρήσης, λέμβοι και ελικόπτερα ενώ λόγω της δραματικής κατάστασης, στην Θεσσαλία στάλθηκε και η μονάδα «φάντασμα» Ζ-ΜΑΚ. Πρόκειται για την πιο «απόρρητη» μονάδα του Ελληνικού Στρατού που όλο το βράδυ με όσα μέσα διέθετε βοηθούσε τον κόσμο να φύγει από τα σπίτια του.

Δείτε βίντεο από τον απεγκλωβισμό ατόμων από την Ζ-ΜΑΚ στον Παλαμά Καρδίτσας:

 

Δείτε βίντεο από την περιπολία στον Παλαμά για την εύρεση ατόμων:

Δείτε εικόνες από την ολονύχτα επιχείρηση:

stratos_karditsa___2_
stratos_karditsa___4_
stratos_karditsa___5_
stratos_karditsa___3_
stratos_karditsa___7_
stratos_karditsa___6_
stratos_karditsa___8_
stratos_karditsa___9_
stratos_karditsa___10_
stratos_karditsa___11_
stratos_karditsa___1_

Η Ζ-ΜΑΚ ιδρύθηκε το 1997 λίγους μόλις μήνες μετά την Κρίση των Ιμίων. Η «μονάδα φάντασμα» όπως την αποκαλούν, είναι πλήρως επαγγελματική, καθώς σε αυτήν υπηρετούν μόνιμα στελέχη των ΕΔ. Η κύρια αποστολή της Μονάδος είναι η ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο και η ανακατάληψη βραχονησίδων, μικρονησίδων και μικρών νήσων. Έχει την τυπική σύνθεση μιας Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και συγκεκριμένα αποτελείται από τρεις λόχους κρούσης, έναν Λόχο διοίκησης και έναν Λόχο Πλωτών.