Αντίκρυσε μια ανατριχιαστική φιγούρα να τον «κοιτάει»-Τι συνέβη;- Αντιμέτωπος με ένα ανατριχιαστικό θέαμα ήρθε ένας πεζοπόρος

Αντίκρυσε μια ανατριχιαστική φιγούρα να τον «κοιτάει»-Τι συνέβη;- Αντιμέτωπος με ένα ανατριχιαστικό θέαμα ήρθε ένας πεζοπόρος στη Βρετανία, αλλά όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που ονομάζεται Broken Spectre.

Ο Κρις Ράνταλ στις 13 Νοεμβρίου έκανε αναρρίχηση στο Red Pike κοντά στο Wasdale, όταν αντίκρισε μια τρομακτική φιγούρα να κινείται μέσα στην ομίχλη και να τον πλησιάζει.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, η ανατριχιαστική φιγούρα ήταν μια οπτική ψευδαίσθηση που οφείλεται στο Broken Spectre, ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο.

Στο συγκεκριμένο οπτικό φαινόμενο το φως δημιουργεί ψευδαισθήσεις δίνοντας την εντύπωση ότι εμφανίζονται ανθρώπινες φιγούρες να ξεπροβάλλουν μέσα από ομίχλη, έχοντας πίσω τον ήλιο σε συνδυασμό με άλω ή φωτοστέφανο που περιβάλλει με τα χρώματα της ίριδας μεγάλες σκιώδεις φιγούρες.

Το φαινόμενο έχει την ονομασία Brocken Spectre (το φάντασμα του Μπρόκεν) επειδή εθεάθη για πρώτη φορά στο ομώνυμο βουνό της Γερμανίας.

Δείτε το βίντεο