Ένα αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας άνδρας αποφασίζει να παραδοθεί στις αρχές του Λονδίνου για το τραγικό έγκλημα

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας άνδρας αποφασίζει να παραδοθεί στις αρχές του Λονδίνου για το τραγικό έγκλημα που είχε διαπράξει πριν από 40 και πλέον χρόνια.

Ο John Paul, 61 ετών, από το Κένσινγκτον του Λονδίνου, δολοφόνησε τον 41χρονο Anthony Bird, το 1980. Παρά το γεγονός ότι παραδόθηκε πέρυσι, δήλωσε αθώος όταν ήρθε η ώρα της δίκης.

Ωστόσο, δεν υπήρχε επιστροφή αφού ο Paul την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μπήκε στο αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και ομολόγησε το ανεξιχνίαστο έγκλημα, ενώ του επιβλήθηκε ελάχιστη ποινή 19 ετών φυλάκισης στο Old Bailey.

Ο συναγερμός σήμανε για πρώτη φορά για τον Anthony -γνωστό ως Tony- τον Ιούνιο του 1980, μετά τη δολοφονία του εκείνο τον Μάιο, όταν σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά του.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος διαπίστωσαν ότι το σπίτι του είχε λεηλατηθεί με κλοπή αλκοόλ και ηλεκτρικών ειδών.

Ωστόσο, παρά τις σαφείς ενδείξεις εγκλήματος, η αστυνομία δεν μπόρεσε ποτέ να εντοπίσει ύποπτο και όλες οι οδοί που είχε εντοπίσει η αστυνομία είχαν εξεταστεί από το 1981.

Ενώ η υπόθεση επανεξετάστηκε με την ελπίδα να εξιχνιαστεί η δολοφονία του 41χρονου, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τη νύχτα της δολοφονίας και ο Paul αρχικά είχε σκοπό να ληστέψει τον Tony, αλλά αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Η οικογένεια του Tony δήλωσε: «Συνταραχθήκαμε με τον θάνατο του Tony πριν από πολλά χρόνια, αλλά είμαστε ευτυχείς που μετά από 42 χρόνια, ο δολοφόνος του εμφανίστηκε και καταδικάστηκε».