Δήμος Σερρών: Παραμένουν σε αναστολή τα ολοήμερα

δημοτικά και νηπιαγωγεία έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

 

Ο Δήμος Σερρών υπενθυμίζει ότι με απόφαση της Δημάρχου Σερρών κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα, παραμένουν έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, σε αναστολή λειτουργίας τα ολοήμερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικού Δημοτικό).

 

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών και μαθητριών, προκειμένου να προστατευτούν από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας.

 

Αναφορικά με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ ο Δήμος επισημαίνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική λόγω μη υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης αυτής.

 

Να σημειωθεί ότι δεν θεωρήθηκε αναγκαίο το καθολικό κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Σερρών, ειδικά της δεδομένης ιδιαιτερότητας των τελευταίων αποχαιρετιστήριων ημερών για τους μικρούς μαθητές.

 

Ο Δήμος Σερρών συνιστά στους μαθητές, μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

 

Ειδικότερα:

 

Αποφυγή δραστηριοτήτων στον ήλιο

 

-Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μαθητές/ μαθήτριες παραμένουν σε χώρο σκιερό ή εντός αίθουσας.

-Συστήνεται μειωμένη αθλητική δραστηριότητα του μαθήματος φυσικής αγωγής με διαχείριση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τον/την εκπαιδευτικό ΠΕ11- φυσικής αγωγής σε χώρους σκιερούς, αξιοποιώντας τις υποδομές της εκάστοτε σχολικής μονάδας (π.χ. γυμναστήριο, σκέπαστρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) ή/και θεωρητική προσέγγιση του μαθήματος φυσικής αγωγής στις αίθουσες (π.χ. ενημέρωση για τους ολυμπιακούς αγώνες και τα ολυμπιακά αθλήματα). 

-Κατά την υλοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τη λήξη του σχολικού έτους τα σχολεία θα πρέπει να λάβουν κάθε πρόσφορο, κατά την κρίση τους, μέτρο για την προστασία των μαθητών/τριών.

 

Συστάσεις προς τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες για: 

 

-Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα 

-Χρήση καπέλου 

-Χρήση αντιηλιακής κρέμας 

-Μικρά και ελαφριά γεύματα 

-Λήψη άφθονων υγρών (νερού, χυμών φρούτων) 

-Παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα γιατρό τους για να λαμβάνουν επιπρόσθετες οδηγίες.