Το έτος ——>>>> 1930

Στο φύλλο της εφημερίδας «Η Αλήθεια» δημοσιεύθηκε μία σημαντική πληροφορία σχετικά με την πιθανή πρώτη εφημερίδα που κυκλοφόρησε στις Σέρρες. Ήταν «Το Χατζάρι», όργανο του Νεοτουρκικού κομιτάτου (1911). Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Το Χατζάρι» ήταν όργανο των Νεοτούρκων, «τυπωνότανε μέσα στο Εσκί Τζιαμί και διευθυνότανε από τον Χαφούς εφέντη». Το πλέον πιθανό είναι ότι επρόκειτο μάλλον για κάποιο βραχύβιο φυλλάδιο, που προσπάθησε να «καλύψει» την επικαιρότητα της εποχής.

(93)Το έτος ——>>>> 1932

Ενόψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου 1932, έφθασε στις Σέρρες ο αρχηγός του Εθνικού Ριζοσπαστικού κόμματος Γεώργιος Κονδύλης. Στο Σιδηροδρομικό σταθμό τον υποδέχθηκαν οπαδοί του κόμματός του και ο πολιτευτής ιατρός Ιπποκράτης Μακρής, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Επαμμεινώνδας Τικόπουλος τον δεξιώθηκε στην οικία του που βρισκόταν επί της οδού Μεραρχίας.

(91)Το έτος ——>>>> 1941

Η ανταρτική ομάδα «Οδυσσέας Ανδρούτσος» με αρχηγό τον καταγώμενο από την Ηράκλεια Σερρών δάσκαλο των Κερδυλίων και έφεδρο ανθυπολογαχό Θανάση Γκένιο (Λασσάνη), κατέλαβε τους σταθμούς χωροφυλακής Ευκαρπίας και Μαυροθάλασσας και αφόπλισε το προσωπικό τους.

(82)Το έτος ——>>>> 1946

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Πρωινά Νέα» που ανέγραφε ότι ήταν «Εβδομαδιαία Ανεξάρτητος Εφημερίς του Νομού Σερρών», με ιδιοκτήτη – διευθυντή το Γιάννη Κ. Σαμαρά σε δύο σελίδες, σχήμα 42Χ54 και τιμή φ. 200 δρχ. Τα γραφεία – τυπογραφεία της εφημερίδας βρίσκονταν κάτω από το Δημοτικό Μέγαρο Σερρών και προϊστάμενο του τυπογραφείου είχε τον Ευστράτιο Χαραλαμπίδη. Είναι άγνωστο πότε ακριβώς διέκοψε την έκδοσή της.

(77)Το έτος ——>>>> 1957

Στην Αλιστράτη και στα γύρω χωριά καταστράφηκε η καπνοπαραγωγή. Τη προηγούμενη μέρα όλα τα πεδινά μέρη είχαν όψη λιμνοθάλασσας. Τα ύδατα του παραποτάμου Αγγίτη ξεχείλισαν. Το κεντρικό βάθρο της γέφυρας παρέκκλινε κατά 40 πόντους και οι κάτοικοι ανέβηκαν πάνω στα δέντρα για να σωθούν. Επίσης καταστράφηκαν και υδραγωγεία των χωριών του Παγγαίου.

(66)Το έτος ——>>>> 1965

Η εφημερίδα Ελληνικός Βορράς έγραφε: «Άμεσον κίνδυνο διατρέχει η παραγωγή των διαφόρων  γεωργικών προϊόντων συνεπεία της καταστροφικής  δράσεως των αρουραίων, οι  οποίοι κατά χιλιάδας  ενέσκηψαν εις Πεντάπολιν. Ήδη εκτάσεις τριφυλλεώνων έχουν καταφαγωθεί κυριολεκτικώς, ως και μποστάνια. Η λήψις μέτρων δια την καταπολέμησιν των άν και κάπως αργά, είναι απολύτως αναγκαία, δια να σωθή το υπόλοιπον της παραγωγής».

(58)