Το έτος ——>>>> 1923

(Σάββατο) Στο κινηματοθέατρο «Κρόνιον» δόθηκε από «Αθηναϊκό θίασο» που παρεπιδημούσε στην πόλη των Σερρών «Ευεργετική παράστασις υπέρ των ηθοποιών Χαλκιόπουλου, Λοράνδου και Παυλόπουλου» με «το έξοχον έργον του Μπερστάττ, «Ισραήλ» – Δράμα εις πράξεις τρεις». Η παράσταση είχε και δεύτερο μέρος, στη διάρκεια του οποίου παιζόταν η κωμωδία «Η κόρη του Μπακάλη» .

(100)Το έτος ——>>>> 1934

Στο «Κρόνιον» προβλήθηκε η ταινία «Σούζι Σάξοφων» με την Άννη Όντρα.

(89)Το έτος ——>>>> 1937

Στον θερινό κινηματογράφο «Τιτάνια» προβλήθηκε η ταινία «Ξανθή Κάρμεν» με την Μάρθα Έγκερθ.

(86)Το έτος ——>>>> 1940

Στο θερινό κινηματογράφο «Ρεξ» προβάλλονταν η ταινία «Το ανθρώπινον κτήνος» του Εμ. Ζολά με τον Ζαν Γκαμπέν και την Σιμόνη Σιμόν και ως δεύτερη ταινία, ο «Λευκός άγγελος της Κριμαίας» με την Καίη Φράνσις.

(83)Το έτος ——>>>> 1951

Στις εκλογές που διεξήχθησαν την ημέρα αυτή στο Νομό Σερρών εκλέχθηκαν με το κόμμα του «Ελληνικού Συναγερμού» οι: Καραμανλής Κωνσταντίνος, Λαυρεντίδης Ισαάκ, Μητακίδης Δημοσθένης και Ψάρρης Αργύριος, με το κόμμα της «Εθνικής Προοδευτικής Ένωσης Κέντρου» οι: Γοργίας Χριστόδουλος και Μαυρίδης Αθανάσιος και με το κόμμα των Φιλελευθέρων ο Αλεξανδρίδης Κοσμάς.

(72)Το έτος ——>>>> 1991

Απεβίωσε ο Φίλιππος Φυλακτός. Κατάγονταν από το Βελβενδό Κοζάνης και υπήρξε γιατρός των χωριών Ευκαρπίας και Κερδυλίων προπολεμικά και κατά την διάρκεια της κατοχής. Βγήκε στο βουνό αμέσως σχεδόν μετά την κατοχή και χρημάτισε αρχίατρος του Δημοκρατικού Στρατού λίγο πριν τη λήξη του Εμφύλιου. Πέρασε στην Αλβανία με την σύντροφο της ζωής του Ευαγγελία Φυλακτού – Φωτογράφου, που καταγόταν από την Ηράκλεια Σερρών και στη συνέχεια έζησε πρόσφυγας για δεκαετίες στην Πολωνία, όπου περιέπεσε στη δυσμένεια του κόμματος.

(32)