Το έτος ——>>>> 1745

Σε έκθεση του Ενετικού Προξενείου Θεσσαλονίκης διαβάζουμε. «Τώρα μαθαίνω εκ Σερρών ότι 3.000 γενοίτσαροι μετά μίαν εξέγερσιν ή οποία ηπείλει σοβαράν διατάραξιν της τάξεως και απαίσια συμβάντα, επέβαλον εις τους ραγιάδες μιαν μεγάλην φορολογίαν και εδημιούργησαν διάφορα επεισόδια εις βάρος των ραγιάδων».

(279)Το έτος ——>>>> 1933

(Κυριακή) Ενόψει των εκλογών της 5ης Μαρτίου 1933, στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Πάνθεον», ο Αθανάσιος Αργυρός κήρυξε τον «υπέρ πάντων αγώνα» συνοδευόμενος από πολιτευτές και παράγοντες του Λαϊκού και του Εθνικοριζοσπαστικού κόμματος.

(91)Το έτος ——>>>> 1933

Στο «Πάνθεον» προβάλλονταν η ταινία «Κατάσκοπος Χ-27».

(91)Το έτος ——>>>> 1936

Ξεκίνησε στο «Κρόνιον» ένα περιορισμένο αριθμό παραστάσεων ο θίασος της Μαρίκας Κοτοπούλη.

(88)Το έτος ——>>>> 1939

Στην εφημερίδα «Σερραϊκόν Βήμα» δημοσιεύθηκε απαγορευτική διάταξη «δια τους θραύοντας τα δένδρα».
Η διάταξη μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Ο κ. Νομάρχης Σερρών… εξουσιοδότησε τους οδηγούς των αυτοκινήτων επιβατικών και φορτηγών να προβαίνωσι εις σύλληψιν παντός τυχόν βαρβάρου τον οποίον ήθελον αντιληφθή θραύοντα τα δένδρα ή άλλως πως προξενούντα βλάβας εις αυτά. Οι συλλαμβανόμενοι θα παραδίδονται εις την πλησιεστέραν αστυνομικήν αρχήν και παρ’ αυτής θα παραπέμπωνται εις την επιτροπήν ασφαλείας προς εκτόπισιν ως επιβουλευόμενοι έργα πολιτισμού και κοινής ωφελείας».

(85)Το έτος ——>>>> 1950

Κυκλοφόρησε η «Εβδομαδιαία εφημερίς των αρχών του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γ. Παπανδρέου»«Κράτος», με ιδιοκτήτη και διευθυντή τον καθηγητή Τάσο Γαλδέμη, σε σχήμα 29Χ33 και από το δεύτερο κιόλας φύλλο της σε σχήμα 41Χ55. Ήταν δισέλιδη, με τιμή φ. 500 δρχ.

(74)Το έτος ——>>>> 1950

Κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο υπ’ αριθ. 84 της εφημερίδας «Νέοι Καιροί» με ιδιοκτήτη τον Ισαάκ Λαυρεντίδη και διευθυντή τον Αθ. Μητακίδη.

(74)