Το έτος ——>>>> 1925

: Ο επιχειρηματίας Π. Κωστόπουλος τοποθετεί τις «τεχνικές εγκαταστάσεις» που νοικιάζει από το χειμερινό «Πάνθεον, «εις την πλατείαν του καφενείου «Κρόνιον» όπου άρχονται καθημεριναί παραστάσεις με ταινίας εκλεκτάς, θέσεις ανέτους, περιποίησιν αρίστην, την εξέλιξιν της ταινίας επί της οθόνης θα συνοδεύη η γλυκυτάτη εις αρμονίαν και θαυμασία εις μουσικήν εκτέλεσιν ορχήστρα του «Κρονίου»».

(99)Το έτος ——>>>> 1932

: Δόθηκε η πρώτη μεγάλη συναυλία του μουσικού συλλόγου «Απόλλων» με πρόεδρο το Σάββα Σαββόπουλο στο κινηματοθέατρο «Κρόνιον». Τη μαντολινάτα διεύθυνε Μ. ΧατζημηχαήλΠήραν μέρος στο «Υπό το φως της σελίνης» του Ξανθόπουλου οι: Μ. Παπίτσας (οξύφωνος), Γ. Καμβουσιώρας (βαρύτονος), Εμμανουήλ Γάλλιας (βαθύφωνος), ενώ ο μαντολινίστας Καλογερόπουλος έπαιξε τη «Ρομάντζα Ανταλούζο».

(92)Το έτος ——>>>> 1935

: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο επίλαρχος Στυλιανός Βολάνης ο οποίος στη διάρκεια του κινήματος του ’35 χρημάτισε πρόεδρος του επαναστατικού στρατοδικείου Σερρών. Η δίκη του έγινε στο μέγαρο της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, μαζί με μια ομάδα από κινηματίες των Σερρών. Λίγο πριν την εκτέλεση του είπε ψύχραιμα: «Στο πρόσωπό μου εκδικούνται τον κρητικό λαό για τα δημοκρατικά του φρονήματα!» και πριν πέσει νεκρός αναφώνησε «Ζήτω η Δημοκρατία!». Ήταν ανεψιός του ηρωικού κρητικού Μακεδονομάχου καπετάν Γιώργη Μπολάνη.

(89)Το έτος ——>>>> 1938

: Στις 11 π.μ. στο «Κρόνιον», δόθηκε από τον τέως υπουργό του Λαϊκού κόμματος Αθ. Αργυρό διάλεξη με θέμα: «Η εν Σέρραις δράσις και το έργον του Δημητρίου Μαρούλη». Η διάλεξη συγκέντρωσε πολύ κόσμο και θεωρήθηκε εντυπωσιακή για το περιεχόμενο της που είχε διανθιστεί με αναμνήσεις του ομιλούντος γι’ αυτό και οι τοπικές εφημερίδες έγραφαν γι’ αυτήν επί πολλές ημέρες.

(86)Το έτος ——>>>> 1964

: Ο ιστορικός Πέτρος Πένας έδωσε διάλεξη στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών με θέμα: «Μελένικος. Ο ακρίτας του Ελληνικού Βορρά».

(60)