Το έτος ——>>>> 1926

Κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Νιγρίτα» με ιδρυτή και Διευθυντή τον Κωνσταντίνο Υφαντή, στοιχειοθέτες Αφούς Πιλιχού και συντάκτες τους Μίμη Βουβαλίδη (δικηγόρο), Γεώργιο Αυγίκο (δασάρχη), Παν. Πανάγο (γεωπόνο). Η εφημερίδα είχε σχήμα 50Χ30 και κυκλοφορούσε συνεχώς μέχρι την περίοδο της Κατοχής.

(98)Το έτος ——>>>> 1931

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο για πρώτη φορά εκτός από τις γνωστές Σερραϊκές ομάδες του «Ηρακλέους» και του

«Απόλλωνος» συμμετείχαν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες του «Ορφέως» αλλά και του «Άρεως». Παρ’ όλα αυτά η τοπική ένωση Κεντρικής Μακεδονίας, δεν κατάφερε παρά την επανειλημμένη υποβολή των δικαιολογητικών της προς τη ΕΠΟ να αναγνωρισθεί επίσημα ούτε για την χρονιά του ’31, με αποτέλεσμα οι αγώνες και τα πρωταθλήματα που διεξήγαγε να θεωρούνται και να χαρακτηρίζονται από τις επίσημες αθλητικές αρχές ως φιλικά.

 

(93)Το έτος ——>>>> 1983

Ο χείμαρρος Στρυμονκού ξεχείλισε έπειτα από νεροποντή και τα νερά του κατέκλυσαν την κοινότητα Στρυμονκού. Πλημμύρισε το κεντρικό μέρος του χωριού και τα νερά εισήλθαν σε σπίτια.

(41)Το έτος ——>>>> 1997

Απεβίωσε ο δικηγόρος και πολιτικός Ισαάκ Λαυρεντίδης. Γεννήθηκε στο Ορτάκιοϊ τους Κάρς (Καυκάσου) το 1909. Πρόσφυγας ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στις Σέρρες όπου και ξεκίνησε να δικηγορεί. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής το 1948 με το «Λαϊκό Κόμμα» και το 1952 με τον «Ελληνικό Συναγερμό» ενώ με την «Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση» το 1956, 1958, 1961, 1963 και 1964. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου και μετείχε στην 15νταμελή αποστολή στην Ε.Σ.Σ.Δ. το 1956. Εκλέχτηκε επίτιμος Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», της Πανελληνίου Συνομοσπονδίας Οπλαρχηγών και διαφόρων Οργανώσεων και της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ν. Σερρών». Ήταν πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής του «Δελτίου Αγορανομίας» και μέλος της «Επιτροπής Ποντιακών Μελετών». Μετείχε μαζί με τον Ιωάννη Μπομποτίνο στην «Οργάνωση Αντιστάσεως του Γένους» (Ο.Α.Γ.) και ως υπολοχαγός πήρε μέρος στον πόλεμο 1940 –41 για τον οποίο τιμήθηκε με το «Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας» (Πολεμικό Σταυρό) και προτάθηκε «δια προαγωγήν επ’ ανδραγαθία». Τις πολιτικές του απόψεις και μελέτες για τον ποντιακό ελληνισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικοκοινωνικής δραστηριότητας δημοσίευσε σε τοπικές και πανελλαδικές εφημερίδες και περιοδικά.

(27)Το έτος ——>>>> 1998

(Κυριακή) Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών.

(26)