Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων της 2ης προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος LEADERCLLD και την εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών,  την Τρίτη 12/3/2024 και ώρα 13:00 στην αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής – Διοικητήριο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των δικαιούχων ιδιωτικών και δημόσιων έργων,  τα έργα των οποίων εντάσσονται στο Τοπικό Πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν στους δικαιούχους οι επιστολές ένταξης. 

Συγκεκριμένα στην φάση αυτή εντάσσονται 10 πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα με συνολικό κόστος 1.704.048,090 € και δημόσια δαπάνη 1.445.352,19 €και 5 πράξεις δημόσιου χαρακτήρα με συνολικό κόστος και δημόσια δαπάνη  998.751,22 €

Πίνακες αποτελεσμάτων ιδιωτικού χαρακτήρα

Οριστικός πίνακας κατάταξης 2ης προκήρυξης ιδιωτικών page 7

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος υποδέχθηκε τους δικαιούχους και κάλεσε να ξεκινήσουν αμέσως να φέρουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να προχωρήσουν στην επένδυσή τους μετά την θετική αξιολόγηση. Επισήμανε μως σε λίγες ημέρες θα γινει γνωστό το επιπλέον ποσό που θα προστεθεί στο πρόγραμμα με συνέπεια να ενταχθούν και άλλοι επενδυτές οι οποίοι αξιολογήθηκαν μεν θετικά, όμως είχε καλυφθεί το διατιθέμενο ποσό. Το Πρόγραμμα  LEADER  της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ εκτοξεύεται σε μέγεθος  αφήνοντας το θετικό της αποτύπωμα.

Πίνακες αποτελεσμάτων Δημόσιου χαρακτήρα

Οριστικός πίνακας κατάταξης 2ης προκήρυξης δημοσίων page 1

Ο κ. Σπυρόπουλος δεσμεύτηκε πως η επιτυχημένη πορεία του προγράμματος θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Ο Δημήτρης Καριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΣΕΡ επισήμανε στις δηλώσεις του πως φέτος συμπληρώνονται 30 έτη από την δημιουργία της Εταιρείας που εξελίχθηκε σε Αναπτυξιακό  Οργανισμό και θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο 2024 σχετική εκδήλωση.

Η Συντονίστρια LEADER της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Ελένη Τριανταφύλλου τόνισε πως πρόκειται για έργα που γίνανε με μεράκι και η ΑΝΕΣΕΡ πάντα συνεργάζεται με τους δικαιούχους στην ολοκλήρωση των επενδύσεων τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κάλεσε τους ενδιαφερόμενους Φορείς του Δημοσίου ή Ιδιώτες να προσέξουν το πρόγραμμα και να ενημερωθούν για το νέο LEADER που ξεκινά τον ερχόμενο Ιούνιο καθώς και για ένα νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται για το 2025 και αφορά την παράκτια αλιεία.

πηγή: https://www.anexartitos.gr/aneser-leader-oi-dikaioychoi-ton-epidotiseon-pinakes-me-ta-apotelesmata-62-fotos