Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών (ΝΠΔΔ) και το Παράρτημα Ν. Σερρών της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού συνδιοργανώνουμε ημερίδα με γενικό τίτλο: «ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ 19ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ 731 ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ», την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 και ώρα 19,30 στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι:

  1. Ο κ. Ηλίας Κοτρίδης, συγγραφέας ερευνητής, απόστρατος αξιωματικός ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Η εποποιία του 19ου Συντάγματος πεζικού στις μάχες του υψώματος 731».
  2. Ο κ. Αναστάσιος Λιάσκος Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ρούπελ το Οχυρό της αδούλωτης Ελληνικής ψυχής»

 

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας για την  ανάδειξη του σημαντικού γεγονότος της τοπικής μας ιστορίας, της συμμετοχή των Σερραίων μαχητών του 19ου Συντάγματος Πεζικού στις επικές μάχες του υψώματος 731, όπου συνετρίβη η εαρινή Ιταλική επίθεση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έχει ήδη ανακηρύξει την 9 Μαρτίου ως Δημόσια Εορτή τοπικής Σημασίας προκειμένου να τιμήσει τους Σερραίους μαχητές του Υψώματος 731 και να αναδείξει το γεγονός στο Πανελλήνιο.

 

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών

 

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην σημαντική αυτή ημερίδα .

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος ΣΕΑΝ Σερρών                           Ο Πρόεδρος Παραρτήματος Σερρών ΕΑΑΣ

 

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΚΑΤΙΡΤΖΟΓΛΟΥ             ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΡΙΚΟΣ