Στις 8.15΄ το πρωί της Δευτέρας 12-2-2024 καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, ενώ οι υπάλληλοι εγκατέλειπαν το κτήριο ενώ ταυτόχρονα έφταναν με τις σειρήνες και τους φάρους αναμένα τα πρώτα Πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Σερρών.

Φωτια Ασκησηση Δικαστηρια 022 n

Επρόκειτο για προγραμματισμένη άσκηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών με την ονομασία “ΘΕΤΙΔΑ 2024”

ΦωτιάΑσκηση Δικαστηρια Θεοδωρίδης Ανδρεας Διοικητης Πυροσβεστικήςn

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Π.Υ. Σερρών Αντιπύραρχο Ανδρέα Θεοδωρίδη η άσκηση και γενικότερα οι ασκήσεις πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί από την μια η ετοιμότητα και η συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Πυροσβεστική, τροχαία, ΕΚΑΒ, Πολιτική προστασία Δήμου Σερρών) και από την άλλη να διαπιστωθούν πιθανά προβλήματα και να λυθούν στην περίπτωση που θα συμβεί πραγματική φωτιά.

Η άσκηση ήταν μοναδική στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ ανάλογες ασκήσεις προγραμματίζονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με διαφορετικό σενάριο. Χαρακτηριστικά όπως είπε στα ΜΜΕ ο Διοικητής της Π.Υ.Σερρών έχει προγραμματιστεί άσκηση στο εργοστάσιο της fibran στην Τερπνή Νιγρίτας.

Αν και οι πολίτες είχαν προειδοποιηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θορυβήθηκαν από τις σειρήνες και την κινητοποίηση Πυροσβεστική, Τροχαίας, ΕΚΑΒ, και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών και ρωτούσαν να μάθουν τι γίνεται.

Φωτια Ασκησηση Δικαστηρια 00 n

πηγή: https://www.anexartitos.gr/askisi-fotia-sta-dikastiria-serron-38fotosvideo