Με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με σκοπό να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκροτήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, η επιτροπή των αγροτών, που θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο στόχος των αγροτών είναι να εκπροσωπηθούν όλες οι περιοχές και όλοι οι κλάδοι του πρωτογενούς τομέα. Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν έξι άτομα από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από Θεσσαλία και Μαγνησία, δύο από Στερεά Ελλάδα και ένα από Πελοπόννησο, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από 15 μέλη και αναμένεται να παραθέσει τα αιτήματά της.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, τα ονόματα των αγροτών που αποτελούν την επιτροπή είναι τα εξής:

 1. Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)
 2. Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
 3. Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)
 4. Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)
 5. Νίκος Κούτρας
 6. Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)
 7. Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)
 8. Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
 9. Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)
 10. Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)
 11. Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)
 12. Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)
 13. Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)
 14. Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)
 15. Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Ένα σημείο που οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι είναι το κόστος παραγωγής. Θα επιμείνουν στο αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και για φθηνό αγροτικό ρεύμα με τιμή 7 λεπτά στην κιλοβατώρα, από τα 15 λεπτά που βρίσκεται τώρα, και στις κατώτατες εγγυημένες τιμές των προϊόντων τους.

«Εάν την Τρίτη που θα γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν έρθουν οι κατάλληλες απαντήσεις που περιμένουμε, όλοι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε όλη τη χώρα», λένε οι αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στο ραντεβού με τους αγρότες την Τρίτη με διάθεση να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά τους, κάτι που έως σήμερα δεν το έχει καταφέρει, καθώς όσα μέτρα έχουν ληφθεί χαρακτηρίστηκαν ως ασπιρίνη στα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.