Το βιβλίο «Το μέλλον της Ιστορίας» με επίτιμη ομιλήτρια τη Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργό Εξωτερικών παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Filippos Xenia στις Σέρρες.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ και ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου Τάσος Χατζηβασιλείου. Στην πρόσκληση του βουλευτή ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες Σεραίοι που γέμισαν τους χώρους του ξενοδοχείου, μια που η αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που προσήλθε στην εκδήλωση.

Ομιλητές επίσης ήταν τόσο ο Τάσος Χατζηβασιλείου (Διεθνολόγος) όσο και ο επιμελητής της έκδοσης Κωνσταντίνος Φίλης καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εισήγησή της έπλεξε αρχικά το εγκώμιο για τον Σερραίο βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου, δηλώνοντας περήφανη για τα όσα κατάφερε μέχρι σήμερα και την βοήθεια που προσέφερε στην εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης.

Το βιβλίο, που συγγράφτηκε από ομάδα 16 ειδικών στις Διεθνείς σχέσεις, βρίσκεται στην αιχμή της επικαιρότητας του πολέμου στην Ουκρανία, οι συνέπειες του οποίου είναι πολυεπίπεδες και μακροχρόνιες. Μέσα από τις σελίδες του, δίνεται στους αναγνώστες μία εμπεριστατωμένη εικόνα για όλες τις παραμέτρους του δραματικού πολέμου που επιδρά στην καθημερινότητα όλων μας. Ουσιαστικά, οι 16 συγγραφείς και ο επιμελητής αναλύουν τη νέα πραγματικότητα στις διεθνείς σχέσεις, από την ενεργειακή κρίση μέχρι τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις του κοινού και απαντήσεις από τους ομιλητές για την διεθνή θέση της Ελλάδας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ενεργειακή κρίση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, βουλευτές από γειτονικούς νομούς, οι Δήμαρχοι των Σερρών, επιχειρηματίες και άλλοι…

Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

ΔΕΣ ΤΟ ΕΔΩ