Σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, ημέρα της μεγάλης εορτής, τελέσθηκε, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό, πανηγυρικό, Αρχιερατικό συλλεί­τουργο, συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Σταγών και Με­τεώρων κ. Θεοκλήτου, Καλαβρύτων και Αι­γι­α­λεί­ας κ. Ι­ε­ρωνύμου και του κυριάρχη Επισκόπου, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Τον πανηγυρικό θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβ. Μαρωνείας και Κομοτη­νής κ. Παντελεήμων, ο οποίος, επεσήμανε τά τρία μεγάλα μηνύματα της εορτής της Συνάξεως των Αρχαγγέλων, που είναι η προσοχή, η ομόνοια και η ένωση, αρετές οι οποίες είναι εξόχως σημαντικές και επίκαιρες στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης των Σερρών κ. Θεολόγος, ευχαρίστησε τους Σεβ. Μητρο­πολίτες για την τιμητική παρουσία στην εφετει­νή πανήγυρη των προστατών της τοπικής μας Εκκλησίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευ­μάτων κ. Ζέττα Μακρή , τον εντιμότατο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μα­κεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τους τοπικούς άρχοντες και τον φιλάγγελο λαό των Σερρών.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικό­νας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, διά των οδών Ν. Πλα­στήρα – Β. Βασιλείου – Ερμού – Πλ. Ελευθερίας – Κύπρου, και περατώθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό.

Η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνιζε καθόλη της διάρκεια της ενώ αντιπροσωπείες των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις ελληνικές σημαίες ανά χείρας συνόδεψαν την Εικόνα των Πολιούχων των Σερρών.

Το serrespost.gr μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγου προς τους πιστούς, που κατέκλυσαν τον ναό.

Στις λατρευτικές ακολουθίες της μεγάλης ημέρας, συμμετείχαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή, οι Βουλευτές Σερρών κα Φ. Αραμπατζή και κ.κ. Αν. Χατζηβασιλείου, Θ. Λεονταρίδης, Κ. Μπούμπας και Ελ. Αβραμάκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδο­νίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρό­πουλος, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφης, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος ΠΖ Α. Σαρρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Ευάγγ. Τσιώτας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, οι Διευθυντές της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως Σερρών κ. κ. Ι. Καραβασίλης και Ν. Σταμπολίδης, εκπρόσωποι των λοιπών Αρχών του τόπου και πλήθος πολύ του λαού.

Ακολουθήστε τ