Η ποινή για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος λόγω υπερβολικής ταχύτητας πρόκειται να αυστηροποιηθεί (έως και άνω των 10 ετών κάθειρξη) ενώ  αναβαθμίζεται η κατηγορία σε κακούργημα για οδηγούς που ξεπερνούν κατά πολύ το όριο ταχύτητας και προκαλούν τροχαία.

Αυτό επιφέρει διάταξη, η οποία τροποποιεί τον Ποινικό Κώδικα.

Η πρόβλεψη εισάγεται για πρώτη φορά στον Π.Κ. και περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το Capital, μπαίνει φρένο στην αντιμετώπιση υπαιτίων τροχαίου με σωματικές βλάβες ή θάνατο, οι οποίοι με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς κατηγορούνταν για πλημμελήματα και αφήνονταν ελεύθεροι με την άδεια οδήγησης στο… χέρι.

Ενδεικτική είναι η σοκαριστική περίπτωση τροχαίου που συνέβη πρόσφατα στην Παλαιόχωρα Ημαθίας και οδήγησε στον θάνατο μία 15χρονη και στο νοσοκομείο τη μητέρα της και την ανήλικη αδελφή της. Ο δράστης εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου και παραδόθηκε μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, δηλώνοντας πως “δεν αντιλήφθηκα ότι τις παρέσυρα”, ότι δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως επίσης και ότι δεν κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αφέθηκε ελεύθερος!

Η δικογραφία σε βάρος του αφορούσε πλημμελήματα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

Πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Η διάταξη ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα συγγενών θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο εξαιτίας υπερβολικής ταχύτητας οχημάτων. Σχετικό αίτημα προς τους αρμόδιους υπουργούς είχε υποβληθεί προ μηνών μετά τον θάνατο του 21χρονου πολίστα, Αδαμάντιου Μαντή, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Ελληνικού.

Η μητέρα του, διά μέσου του δικηγόρου της Γιάννη Μαρακάκη, είχε ζητήσει προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη να γίνει κακούργημα η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η παραβίαση STOP, αλλά και η οδήγηση πάνω από το όριο ταχύτητας εντός του αστικού ιστού.

Κάτι που γίνεται πράξη με την προωθούμενη διάταξη, η οποία καθορίζει το όριο ταχύτητας σε αυτοκινητοδρόμους, κατοικημένες περιοχές ή σε άλλο οδικό δίκτυο και προβλέπει αυστηρές ποινές.