Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε διάκονο του κ. Βαΐου Τζιόβα, ο οποίος είναι έγγαμος με την Δήμητρα Σκόρδα και κατάγεται από χωριό των Σερρών.

Στο μυστήριο της χειροτονίας συμμετείχαν Ιερείς και Διάκονοι της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, που ήρθαν για να τιμήσουν το νέο κληρικό και να προσευχηθούν για την πνευματική πρόοδο και προκοπή του.

Ο νεοχειροτονηθείς, εκφράζοντας τις πλέον θερμές ευχαριστίες του αλλά και την υιική αφοσίωσή του στον Επίσκοπο και τους παρευρισκόμενους Πατέρες, κατέθεσε με απλότητα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, εξαίροντας τη χαρά που αισθάνεται για το γεγονός της χειροτονίας του, και μάλιστα σε ώριμη ηλικία και μετά από πολλή σκέψη και προσευχή, καθώς διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του.

Ο Σεβασμιώτατος, απ’ την πλευρά του, εξέφρασσε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για το γεγονός της εισόδου ενός νέου κληρικού στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως, για να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού και να καλύπτει τις πνευματικές ανάγκες των πιστών στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα να υπομένει τις τυχόν θλίψεις και δοκιμασίες που θα συναντήσει στην ιερατική του πορεία με υπομονή, με καρτερία, με ταπείνωση, με γνώμονα πάντοτε, όχι το προσωπικό όφελος, αλλά τη σωτηρία των ανθρώπων, και του ευχήθηκε να ζήσει χρόνια πολλά στερεωμένος και ευλογημένος.

Ευχαρίστησε δε και τον προϊστάμενο π. Προκόπιο Κρίβο για την προετοιμασία και την ευπρέπεια του Ιερού Ναού, αλλά και για την καθημερινή διακονία του στην ενορία της Ευαγγελιστρίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή: Romfea.gr